Ghici cine apără dreptul românilor de a protesta și e șocat de brutalitatea organelor? Liviu Dragnea ia atitudine în cazul „jurnalistei” săltate după „asaltul hoardelor de la Senat”. Iosefina Pascal tocmai spusese că pușcăriașul de la Rahova e, ca și protestatarii #rezist, victimă a măcelului de la „10 august”


Ghici cine apără dreptul românilor de a protesta și e șocat de brutalitatea organelor? Liviu Dragnea ia atitudine în cazul „jurnalistei” săltate după „asaltul hoardelor de la Senat”. Iosefina Pascal tocmai spusese că pușcăriașul de la Rahova e, ca și protestatarii #rezist, victimă a măcelului de la „10 august”

Pușcăriașul Liviu Dragnea, aflat în umbra intervenției brutale a Jandarmeriei contra manifestanților pașnici de la 10 august 2018, duce dezinformarea, demagogia și meschinăria politică pe cele mai înalte culmi ale abjecției, într-o postare în care condamnă „reținerea” unei „jurnaliste” pentru participare la protestul anti-certificate verzi, de marți, de la Parlament.  

Pașnic până la un moment dat, protestul a luat o turnură neașteptată după ce organizatorul George Simion (AUR) a ieșit din clădirea Parlamentului la o baie de mulțime, mergând alături de manifestanți câteva sute de metri. La câteva minute după retragerea lui Simion, sute de participanți au năvălit în curtea Senatului, după ce au trecut fără probleme de jandarmii de la poartă.  

Ulterior, Simion și Claudiu Târziu, celălalt lider al AUR, facțiunea CPF, s-au delimitat de violenții care au vandalizat inclusiv mai multe autoturisme, spunând că sunt instigatori. Bizar. Pentru că în fruntea hoardelor s-a aflat însuși Dan Chitic, cunoscutul avocat kremlinist, despre a cărui asociere cu George Simion a relatat în termeni foarte apreciativi gazeta kaghebistă Sputnik.  

Tot Sputnik descrie drept „șocantă” „ridicarea” abuzivă a Iosefinei Pascal de către cinci milițieni de la Secția 25, care ar fi venit la ea acasă pentru a-i solicita să se deplaseze la sediu pentru „declarații” legate de infracțiuni informatice. Iosefina Pascal, care apare la dubioasa televiziune News România a interlopului „Codiță” conectat cu crimele din Caracal (PODUL a scris pe larg AICI despre Remus „Codiță” Rădoi), participase la protestele de la Parlament, dar nu a fost implicată în actele de vandalism. Punctul ei de vedere și povestea reținerii în buza nopții le redăm integral așa cum le-a relatat ea ulterior, după ce a fost lăsată să plece din sediul Poliției. Avocatul care a reprezentat-o în fața organelor a fost...Dan Chitic. (Podul a scris despre Dan Chitic și AICI)

Într-un clip anterior „săltării” de către Poliție, Pascal aprecia că „diversiunea de la Senat” ar fi fost orchestrată de „sistem” după modelul „10 august”. Sistemul, abera ea, „printr-o operațiune extrem de complexă”, i-a lucrat și „pe pesediști, că pesediștii erau la guvernare, și pe protestatari”. Nu există nici măcar un singur protestatar de la 10 august care să creadă că Liviu Dragnea, șeful PSD în acel moment, și Carmen Dan, ministrul de Interne de atunci, nu ar fi fost implicați, alături de odioșii șefi ai Jandarmeriei, în represiunea protestului diasporei. Mai mult, cei doi i-au acuzat pe protestatari de tentativă de lovitură de stat (printr-un asalt asupra unei clădiri goale, sîc). 

Cu o așa rescriere vomitivă a istoriei, cu o așa (re)evaluare grotească a evenimentelor dramatice de la 10 august (după care colegele lui Pascal de idei de atunci și de acum – Oana Lovin, Codruța Cerva – au mers cu flori la jandarmi) și cu victimizarea aberantă a lui Liviu Dragnea&PSD, nu e de mirare că infractorul de la Rahova a simțit să ia „atitudine”.  

Dragnea - căruia i se atribuie nu doar represiunea dementă de la 10.08.2018, ci alte abuzuri ale forțelor de ordine petrecute în anii protestelor rezist (când unii dintre participanți, printre care și jurnalistul Mălin Bot, au fost ridicați de pe stradă sau de la locul protestele și au primit zeci de amenzi abuzive a căror contestare în instanță continuă și în ziua de azi) - spune că e cumplit de grav și periculos tot ce se întâmplă, dar îi avertizează pe foștii colegi (PSD) și colaboratori (PNL) că nu-i vor închide gura.  

Liviu Dragnea: „Aflăm de la televizor că ieri, în urma mitingului la care a participat, jurnalista Iosefina Pascal a fost reținută de poliție și DUSĂ LA SECȚIE CU DUBA!  

Să întrebăm artizanii noii dictaturi: e ilegal ca un cetățean român să participe la un miting? E ilegal ca un jurnalist să facă transmisiune live pe Facebook? Cum putem trăi într-o asemenea cenzură și poliție politică?! Cum se poate pune pumnul în gură presei și libertății de expresie?! 

Ați luat-o pe femeia asta din casă cu mascații, pe motiv că a încălcat “legi informatice”? Ce legi informatice încalcă un om care face live de la un miting? Să ieșiți public să ne răspundeți! 

Ați luat-o cu mascații din casă și ați reținut-o “ca să o legitimați”? Păi dacă ați venit la ușa părinților ei, nu știați foarte bine la cine veniți? În baza cărui temei legal ați luat-o pe sus și ați băgat-o în dubă? Să ne răspundeți public și la asta!  

E cumplit de grav și de periculos tot ce se întâmplă! Dar n-o să închidă gura, nici nouă, nici românilor, nici presei neaservite! E vremea să înțeleagă păpușarul șef și marionetele lui că, atâta timp cât mai avem o voce, suntem STĂPÂNI ÎN ȚARA NOASTRĂ!”.


Urmăriți la minutul 22:53 unde spune că PSD a fost, la 10 august, „victimă” a sistemului:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.