Cabinetul Ciucă guvernează exclusiv după patent USL: 1 miliard pentru primăriile PSD, PNL și UDMR, niciun leu pentru primarii USR!


Cabinetul Ciucă guvernează exclusiv după patent USL: 1 miliard pentru primăriile PSD, PNL și UDMR, niciun leu pentru primarii USR!

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a alocat, în ședința de vineri, 17 decembrie, 1.029.189.000 lei, din Fondul de rezervă bugetară, pentru 3.057 de unități administrativ-teritoriale.

Fondurile au fost alocate la solicitarea Consiliilor Județene și a autorităților locale, prin Instituția Prefectului din fiecare județ, pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare și dezvoltare ale autorităților administrației publice locale, cheltuieli necesare pentru desfășurarea în bune condiții a activității acestor autorități.

Totodată, autoritățile publice locale au cerut fondurile pentru finalizarea investițiilor publice finanțate de stat sau din fonduri UE.

Astfel, potrivit actului normativ adoptat, 23 de Consilii Județene, 59 de municipii, 205 orașe, și 2.769 de comune primesc 1.029.189.000 de lei în total.

Deloc surprinzător, Executivul nu a alocat niciun leu la această ultimă rectificare din fondul de rezervă primarilor USR, fapt de altfel certificat și criticat și de către liderul Uniunii, Dacian Cioloș, cel care a considerat măsura ca reprezentând o nouă răzbunare politică a foștilor aliați și adversari.

”În această seară, la ultima alocare de 1 miliard de lei din fondul de rezervă, singurele primării care nu au primit vreun ajutor de la Guvernul PSD-PNL sunt cele cu primari USR. Pare din nou o răzbunare politică, așa cum s-a întâmplat și la ultima rectificare făcută de fostul premier Cîțu”, a comentat Dacian Cioloș decizia Cabinetului Ciucă pe pagina sa de Facebook.

”Guvernul României este și al locuitorilor acestor municipii, al orașelor și comunelor cu primari USR care contribuie la bugetul de stat. Răzbunarea pe cetățenii care au votat primari USR este cel puțin stupidă din partea oricărei formațiuni politice.

Îi cer premierului să dea dovadă de curaj și responsabilitate și să explice de ce crede că o parte a cetățenilor României nu merită un tratament corect și cinstit. Nicolae Ciucă trebuie să prezinte rapid cetățenilor din aceste orașe și comune criteriile de alocare a banilor din fondul de rezervă, pentru a înțelege motivele pentru care localitățile lor au fost „sărite” de la acest ajutor de iarnă de guvernul coaliției PSD-PNL” a mai precizat liderul USR.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.