VIDEO. Cine este bizarul individ cu creastă de lângă soții Șoșoacă și legătura acestuia cu crimele lui Dincă, din vara anului 2019 / Își spune „jurnalist”, dar este, de fapt, „Codiță”, șeful clanului „bodyguarzilor” din Caracal, condamnat cu suspendare


VIDEO. Cine este bizarul individ cu creastă de lângă soții Șoșoacă și legătura acestuia cu crimele lui Dincă, din vara anului 2019 / Își spune „jurnalist”, dar este, de fapt, „Codiță”, șeful clanului „bodyguarzilor” din Caracal, condamnat cu suspendare

Cazul „senatoarea Diana Șoșoacă versus echipa Rai Uno” a fost prezentat drept o conspirație transnațională la un post de televiziune cu două nume - News România, dar și eStrada – care a fost recent vizat de mai multe amenzi ale CNA pentru derapaje editoriale, dar care are și o serie de probleme de legalitate, potrivit site-ului paginademedia.ro.

Într-o emisiune moderată de Adriana Bahmuțeanu - cu participarea extraordinară a lui Luis Lazarus, fantele din emisiunile nocturne de la OTV care încă o caută pe Elodia, și a lui Ninel Peia, fostul pesedist care dezvăluia recent orientarea sexuală a lui George Simion, zdruncinând imaginea de cepefist a acestuia - soții Șoșoacă au venit să povestească versiunea lor.

Pe post de „specialist” în „operațiuni speciale de discreditare și incriminare” a luat cuvântul (vedeți mai jos video de la minutul 30) un personaj bizar, ușor abulic, cu probleme de coerență și exprimare, scos în evidență nu de teoriile sale imbatabile, ornate cu declarații aproape drăgăstoase la adresa lui Silvestru Șoșoacă, ci mai ales de ciuful aranjat în formă de creastă și cizmele uriașe cu aspect metalizat. Părea mai degrabă un arbitru al modei de la „Bravo, ai stil”, decât un priceput la strategii, misiuni secrete guvernamentale și diversiuni, cum a pretins apoi că ar fi.

Ne-a atras atenția și mai tare când pe burtieră au apărut numele și calificarea acestuia: „Remus Rădoi, jurnalist”. 

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Presa din Italia scrie în termeni duri despre incidentul din România: „Lucia Goracci a fost sechestrată și atacată fizic la București de către senatoarea conspiraționistă Diana Șoșoacă”

Remus Rădoi e însă orice pe lumea asta, numai jurnalist nu.  

Numele său a făcut înconjurul presei în vara lui 2019 când la Caracal au fost ucise, de către Gheorghe Dincă, tinerele Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Atunci, pe fondul acelui apel cutremurător la 112 al Alexandrei ignorat de autorități, au ieșit la iveală legături inimaginabile ale autorităților cu clanurile interlope care controlau orașul. Din investigații de presă a rezultat că Poliția nu doar că le protejează, dar chiar apelează la ele pentru a rezolva diverse „cazuri”, fiind uneori subordonată șefilor de clanuri și închizând ochii la traficul de carne vie, proxenetism, furturi, reglări de conturi etc.  

Remus Rădoi, zis Codiță sau Samuraiul, este șeful „clanului bodyguarzilor”, implicat în scandaluri cu clanul Vacă și cu clanul Cimino din Craiova. 

În aprilie 2019, cu câteva luni înainte de „cazul Caracal”, bodyguarzii lui s-au încăierat cu oamenii fiului lui Fănel Trandafir, zis Cimino. Trei oameni au fost răniți si două autoturisme de lux au fost avariate. 

Libertatea a dezvăluit că operațiunea de căutare a Alexandrei Măceșanu a fost coordonată de clanuri de interlopi care i-au trimis pe polițiști la adrese greșite. 

Remus Rădoi este cel căruia comisarul șef Nicolae Alexe i-a cerut ajutorul în cazul dispariției Alexandrei Macesanu, lansând pe atunci acuzații grave la adresa autorităților din Olt. 

Rădoi, zis și Codiță, i-a trimis intenționat pe polițiști în localitatea Redea, peste clanurile rivale. Pistele erau false, așa cum s-a demonstrat ulterior. În timpul ăsta, Alexandra Macesanu era însă sechestrată într-un cartier din Caracal, la 10 kilometri distanță, iar poliția pierdea timp prețios urmând căile indicate de infractorul Rădoi. 

Remus Rădoi este cunoscut cu legături în presă și politică, considerat omul fraților Dan și Cornel Ciocan, fondatorii firmei Dancor, un Tel Drum al județului Olt, abonată la zeci de contracte din bani publici. Dan Ciocan a fost deputat PSD până în 2020. Rădoi controlează două firme de pază, Safety Security și Spartan Pază și Protecție, prin interpuși, întrucât a fost condamnat cu suspendare și are interzis dreptul de a deține firme de pază. 

În toamna lui 2020, zece percheziții au avut loc la o firma de pază a lui Remus Rădoi și la sediul CFR Marfă. Firma de pază ar fi suspectată că a luat bani pentru mai mulți agenți de pază decât au lucrat în realitate, creând un prejudiciu de 1.640.000 de lei. 

Acesta este, așadar, personajul care își spune „jurnalist” la postul de televiziune cu două nume pe care îl controlează și care a primit recent amenzi pentru derapaje grave. Detalii AICI

Remus Rădoi, în emisiunea moderată de Bahmuțeanu:Vreau să spun că am făcut o adevărată anchetă. Cel puțin trei lucruri sunt dubioase: alegerea unui astfel de reporter, de jurnalist - dacă putem să-l numim jurnalist. După ce l-am studiat cu colegii vreo câteva ore, am dovedit că face operațiuni de front...este tipicul, dacă mă întrebați, că am și o diplomă de manager de securitate și am creat structuri de securitate, este arhetipul lucrătorului într-o astfel de structură, iar ceea ce s-a întâmplat pare mai mult o operațiune bine pusă la cale. Merg pe ideea unei provocări (…) doar că de această dată creierul operațiunii a evaluat greșit acest scenariu crezând că vor putea să scoată ceva ce ar putea să afecteze imaginea...”.  VIDEO la finalul textului (de la minutul 30)

Implicați în acest scandal, mai spune Rădoi, ar fi și colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, care ar fi spus recent că Teodosie al Tomisului și alte „voci” asemănătoare (deci și a Dianei Șoșoacă) ar trebui „reduse”, dar și poliția chemată la fața locului care „a primit” ordin să o lase pe jurnalista italiană „să reintre în apartamentul soților Șoșoacă” pentru a-și ducemisiunea de provocare la bun sfârșit”. 

Aberațiile continuă: familia Șoșoacă a fost victima echipei Rai Uno, jurnalista Lucia Goracci fiind „extrem de agresivă”. „Fericirea pentru familia Șoșoacă face că temperamentul domnului Șoșoacă este unul, repet, mai mult decât calm și indulgent și a reacționa, zic eu, extraordinar la o provocare”, a concluzionat interlopul „Codiță”.  

VIDEO AICI (dacă nu merge videoul inserat la finalul textului)


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.