Economist: "Solidaritatea" pe care ne-o vând astăzi ciolacii este una otrăvită! Au transformat afacerile, din structuri dedicate nevoilor noastre, în vehicule fiscale


Economist: "Solidaritatea" pe care ne-o vând astăzi ciolacii este una otrăvită! Au transformat afacerile, din structuri dedicate nevoilor noastre, în vehicule fiscale

Economistul Cristian Păun avertizează luni, 13 decembrie, într-o postare pe Facebook, că solidaritatea promovată zilele acestea de PSD și UDMR în ceea ce privește fiscalitatea e una otrăvită, în acest sens subliniind că orice taxă pusă producătorilor o vor plăti tot cetățenii, într-o formă sau alta. Profesorul universitar mai precizează că regimul economic pesedistoid a transformat afacerile, din structuri dedicate nevoilor noastre, în vehicule fiscale, iar astfel acțiunea de a vinde a devenit doar o formă de colectare de taxe pentru stat.  

"Marcel Ciolacu despre ”taxa de solidaritate”: „Să vedeți cât impozit pe profit plătesc companiile străine în România”.

Oamenii aceștia nu ar trebui să ajungă vreodată să ne decidă destinele. Nu înțeleg absolut nimic despre multe lucruri banale, darămite despre lucruri mai complexe. Economia nu e însă un lucru banal. Prin impactul pe care îl are astăzi asupra bunăstării noastre, economia este esențială și educarea în acest sens este un act de igienă obligatoriu. Ce poți să spui când vezi astfel de declarații? Ca economist, îți pui mâna în cap! Nici nu știi de unde să o apuci, lacunele sunt evidente și consistente.

Deși nu merită efortul, acestui individ grobian, certat cu educația și logica, i-aș replica, pe scurt, cam așa:

1. Scopul fundamental al unei afaceri (străină sau nu) nu este să plătească impozit pe profit. Afacerile nu din acest motiv se dezvoltă. Orice alte motive le agățăm în spate, vor deveni povară și barieră în calea lor.  

2. Toți antreprenorii sunt solidari cu noi doar atunci când se uită la nevoile noastre și vin în întâmpinarea lor cu bunuri și servicii. Solidaritatea aceasta și-o asumă, din păcate, tot mai puțini. Pentru că statul intervine tot mai agresiv și tot mai puternic în așa ceva, deturnând afacerile și antreprenoriatul spre altceva. Spre plata impozitelor pe profit, pe vânzări, pe forța de muncă cumpărată din piață, pe achiziții, pe proprietate... Pe orice.  

3. Afacerile au fost pervertite și alterate masiv de acești etatiști care nu înțeleg o iotă cum funcționează economia și antreprenoriatul. Au transformat afacerile, din structuri dedicate nevoilor noastre, în vehicule fiscale. Azi să vinzi ceva este, mai degrabă, colectare de taxe pentru stat.  

4. Orice taxă pusă producătorilor o vom plăti tot noi, într-o formă sau alta. Nu există taxă pe care să o plătească doar producătorul sau doar consumatorul. Cu sau fără ”solidaritate” în spate. La final o vom plăti toți, la pachet. În solidar. Prin inflație, datorită restrângerii producției interne. Prin curs de schimb și depreciere, datorită creșterii importurilor (producția internă fiind taxată în plus, pentru ”solidaritate”). Prin salariile care nu cresc și rămân minime din lipsă de opțiuni. Prin afacerile care nu se dezvoltă și nu generează profit și dividende pentru investitori. Adică, sărăcie!

Este clar că e foame mare și că nu ajunge felia ce trebuie dată drept pomană. E nevoie urgent de taxe mai mari pentru a arunca cu ”solidaritate” în ventilator. Sunt mulți amici care așteaptă ”solidaritatea” asta de la ciolacii ăștia. Stau cu mâna întinsă ca să... Întru paguba noastră, desigur.

"Solidaritatea" pe care ne-o vând astăzi ciolacii este una otrăvită. Este solidaritatea politicianului cu găștile sale organizate și înfometate. Este solidaritatea politicianului cu cei care îl votează să fie mereu cu mâna în buzunarele noastre și să le dea. Este solidaritatea politicianului cu el însuși și cu bunăstarea lui, pusă mereu în prim plan.

Suntem prea săraci să mai fim la mila ciolacilor. Prea săraci să mai stăm cu mâna întinsă la ei. Prea săraci să îi mai lăsăm să se solidarizeze întru taxarea noastră!

Rușine celor care i-au reactivat. Care au fost slabi și le-au cedat mult prea ușor frâiele puterii. Ca să își impună iar și iar ”solidaritatea” lor otrăvită! Cu iz de sărăcie și faliment...  

Rușine! Știm ce avem de făcut la următorul vot!", a transmis analistul economic. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.