VIDEO. Marcel Ciolacu se speriase că ia „boala” de la senatoarea AUR Rodica Boancă, nu de la Șoșoacă. Senatoarea de Ialomița cu cosițe și fără mască este o fostă antenistă care a gafat stupid recent, primind premiul „Prostovanul anului”


VIDEO. Marcel Ciolacu se speriase că ia „boala” de la senatoarea AUR Rodica Boancă, nu de la Șoșoacă. Senatoarea de Ialomița cu cosițe și fără mască este o fostă antenistă care a gafat stupid recent, primind premiul „Prostovanul anului”

Cuvintele dure ale lui Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, din ședința solemnă de aniversare a Constituției îi erau destinate, de fapt, Rodicăi Boancă, senatoare AUR de Ialomița, nu senatoarei urlătoare Diana Șoșoacă-Iovanovici care afirmă, într-o postare pe Facebook, că era, disciplinată, la locul ei din sala de ședință, nu umbla brambura prin incintă. 

Momentul cu pricina este, de altfel, surprins chiar de senatoarea Boancă, într-un live postat pe pagina sa publică de Facebook. (vedeți video mai jos,de la minutul 3 și 17 secunde) 

„Cred că nu este prima oară, nu va fi nici ultima oară când am să spun că eu nu susțin vaccinarea obligatorie. Dar...dar am dreptul, în primul rând, la viață! Fiecare își deș...decide dacă e bine să se vaccineze sau nu. Vă rog frumos, doamna colegă, să purtați mască sau să mă protejați să nu mă îmbolnăviți. Dreptul meu la viață și dreptul ĂRICĂRUI român nu se negociază, doamnă”, s-a înfoiat Ciolacu de la tribuna Parlamentului, uitând subit că partidul său susținea până nu demult astfel de manifestări și că are în teritoriu baroni locali precum Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, care refuză cu obstinație, de aproape doi ani, să poarte masca sanitară la evenimente publice. 

Acesta din urmă a fost surprins chiar și de Ziua Națională în ipostaza de „îmbolnăvitor” de care a fost acuzată senatoarea AUR de la tribuna Parlamentului (în dreapta imaginii, lângă Buzatu, se află deputatul de Vaslui Adrian Solomon, protagonistul unui scandal iscat într-o șaormărie din Centrul Vechi unde intrase fără mască sanitară, având și o răbufnire xenofobă la adresa casierului, cetățean de origine turcă). 

Senatoarea Boancă are 39 de ani, iar în trecut, conform biografiei publicate pe siteul Senatului, a lucrat pentru Antena 1 Slobozia. „Adică pentru domnul Dan Voiculescu, cel mai celebru securist condamnat pentru corupție. Profesoară de Limba Română care nu a făcut nimic, dar nimic remarcabil, îndeplinește și ea condiția de bază a deputaților AUR. A studiat conform CV-ului “Limbi Strine”. A fost liberală sau pesedistă înainte de a ajunge AbURistă, fiind consiliera prefectului de Ialomița. Nu știm care prefect, dar aceștia au fost doar de la PSD și PNL - partidele alea care după AUR au distrus România. Într-un CV mai vechi apare că a fost “liberală”. Are o datorie de 50.000 de EUR la bănci și nimic altceva prin conturi. Soțul, director la BDF Electrica Țăndărei, desigur nu i-a pasat o slujbă bine plătită de operator de introducere date la BDF, ci slujba a fost obținută pe merit. Și ea s-a scos cu poziția oferită de AUR”, scrie activistul civic într-o postare pe Facebook. 

Boancă a primit recent din partea jurnalistului-blogger Silviu Iliuță premierul „Prostovanul anului”, după ce a alertat autoritățile reclamând că un tânăr din Slobozia toarnă zaț de cafea pe spațiul verde. Acuzatul a explicat ulterior că era vorba, de fapt, de un compost pe care îl folosea pe post de îngrășământ natural.  Detalii AICI


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.