VIDEO. Premierul OUG 13 și-a pus Facebookul în cap după ce s-a împăunat cu munca lui Cătălin Drulă. „Băi Ordonanţa lu' 13, nu ţi-e ruşine să mai scoţi capul în lume?!”


VIDEO. Premierul OUG 13 și-a pus Facebookul în cap după ce s-a împăunat cu munca lui Cătălin Drulă. „Băi Ordonanţa lu' 13, nu ţi-e ruşine să mai scoţi capul în lume?!”

„Rezultate concrete! Nu festivism!”, a scris fostul premier Sorin Grindeanu pe pagina publică de Facebook la postarea în care anunța deschiderea tronsonului de autostradă de 4,5 km Târgu-Mureș Ungheni, plus 4,7 km de drum național cu două benzi pe sens. Utilizatorii au taxat în termeni duri împăunarea pesedistului care a ajuns în fruntea Ministerului Transporturilor de doar câteva zile, fiind practic imposibil să aibă vreo legătură cu tronsonul respectiv.  

Mulți dintre critici l-au felicitat pe Cătălin Drulă, fostul ministru de la USR al Transporturilor, în mandatul căruia, deși de doar nouă luni, lucrările de infrastructură au avansat într-un ritm uluitor, iar relațiile „subterane” ale ministerului cu sindicaliști rapace au fost denunțate, useristul refuzând categoric să cedeze șantajului practicat de ani de zile de Ion Rădoi (liderul sindicatului de la Metrou). Drulă a fost poate cea mai populară figură a cabinetului Cîțu, iar reacția susținătorilor este explicabilă în contextul în care un personaj controversat, detestat chiar cum este Grindeanu, premierul în mandatul căruia s-a întâmplat OUG 13 și cele mai mari proteste stradale din istoria recentă a României, a preluat un minister problematic care părea că se reformează serios sub conducerea useristului. 

„E clar meritul dvs! Ați venit la minister acum câteva zile, ați suflat din nara stângă - precum personajul simpatic din povestea lui Creanga - și a apărut autostrada”, a scris jurnalistul Mircea Marian într-un comentariu la postarea lui Grindeanu. 

„Băi, Ordonanţa lu' 13, nu ţi-e ruşine să mai scoţi capul în lume? Sluga lui Dragnea, mergi, măh şi fă-i pantofii, poate te angajează şofer”, a comentat un alt utilizator. 

„Mulțumim, domnule Cătălin Drulă! Singurul ministru al Transporturilor care a făcut ceva concret și cu rezultate concrete, nu festivism, ca d-ul impostor Grindeanu Sorin !”, l-a taxat un alt cetățean nemulțumit.  

Lotul din Autostrada Transilvania (A3) deschis luni a fost construit de Strabag și avea termen contractual de finalizare anul viitor. Lucrările au inclus și construcția a trei poduri și pasaje pe drumuri de legătură, șase poduri și pasaje pe autostradă, precum și două noduri rutiere pentru conectarea autostrăzii la rețeaua de drumuri existentă. 

Despre eficiența, profesionalismul și chiar punctualitatea surprinzătoare ale lui Drulă, aflat într-o vizită de verificare și „impulsionare” pe șantierul tronsonului „inaugurat”, luni, de „Grindieanu”, au relatat jurnaliștii din Mureș AICI. De ani de zile nu li se mai întâmplase ca un ministru al Transporturilor să nu întârzie la întâlnirea cu presa și să nu se piardă în detalii inutile, politicianiste. 

Drulă a anunțat și el, luni, pe Facebook, că a câștigat procesul intentat de sindicatul de la metrou.  

„Mă acuzaseră de defăimare pentru că aș fi făcut “afirmații care au avut un impact foarte mare asupra demnității, onoarei și reputației membrilor USLM”. În fapt, nu am făcut decât să nu întorc capul și să spun niște adevăruri pe care zeci de miniștri le evitaseră.  Sper ca noua conducere a ministerului să nu revină la vechile practici prin care ministrul stă ghiocel în fața intereselor nelegitime ale unor lideri de sindicat”, a precizat Drulă. 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.