Marcel Ciolacu, liderul celui mai corupt partid emanat din PCR, vorbește despre cât de rușine ar trebui să le fie celor de la USR. Despre Marian Neacșu afirmă că nu e „vreun tâlhar”, iar despre cele opt spitale regionale promise spune lucruri foarte interesante din care nu se înțelege nimic


Marcel Ciolacu, liderul celui mai corupt partid emanat din PCR, vorbește despre cât de rușine ar trebui să le fie celor de la USR. Despre Marian Neacșu afirmă că nu e „vreun tâlhar”, iar despre cele opt spitale regionale promise spune lucruri foarte interesante din care nu se înțelege nimic

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, evită să răspundă când este chestionat despre poziția partidului său în privința impunerii prin lege a certificatului verde, argumentând că asta ar fi treaba „specialiștilor”. În schimb este ferm în ceea ce privește susținerea controversatului Marian Neacșu pentru funcția de secretar general al Guvernului.  

„A avut nişte probleme, ca să lămurim, a avut fata angajată la cabinetul parlamentar timp de patru luni. Mă refer la speţă, pentru că contează foarte mult, dacă ai fost un hoţ şi ai dat oamenilor în cap cu bâta şi ai fost vreun tâlhar sau ai fost vreun corupt, e o speţă. Sau ai avut un... în Tribunal au fost vreo 40 de cazuri, sunt vreo trei condamnaţi şi alţi vreo 37 necondamnaţi pe aceeaşi speţă”, a delirat Marcel Ciolacu, duminică seară, la Antena 3, televiziune de propagandă despre care până și fostul președinte Ion Iliescu spunea recent, într-o răbufnire pe blogul său, că are legătură cu banii negri ai fostei Securități furați de turnătorul Dan Voiculescu în 89-90. Detalii AICI.

Dacă, din punctul de vedere al lui Ciolacu și al colegilor pesediști, Neacșu e un „cinstit” care are toată expertiza pentru a ocupa o funcție atât de importantă în stat, altfel stau lucrurile cu USR, care ar trebuie să răspundă „penal pentru cum a condus” ministerul Sănătății. Pentru că nu doar „corupția ucide”, ci și „incompetența și neglijența”.  

„Am avut întâlniri cu ambasadorii țărilor nordice şi mi-au spus că primele lucruri pe care le-au comunicat au fost reacțiile adverse apoi ce înseamnă vaccinarea. La noi a fost o neîncredere în autorități. Cum a condus USR ministerul Sănătăţii este inadmisibil. Văd că tot mai scot capul de parcă nu au fost la guvernare. Tot ce s-a întâmplat în sistemul de sănătate şi nu numai cu COVID, neaccesul bolnavilor cronici la sistemul de sănătate şi altele eu sper să răspundă penal pentru aceste lucruri. Am văzut că în Franţa au început pentru că nu numai corupția ucide dar şi incompetența şi neglijenta. Când îţi asumi asemenea demnități trebuie să te uiți în oglindă dacă faci faţă sau nu mai ales în momente atât de grele pentru România", a filosofat falsul revoluționar Marcel Ciolacu la Antena 3.   

Întrebat dacă se vor construi cele opt spitale regionale în România, Ciolacu a declarat o „declarație” din care nu se înțelege nimic.  

„Trebuie aceeaşi abordare ca şi la infrastructură şi în Sănătate. Am avut această discuţie, presupun că mâine avem prima şedinţă de coaliţie, fiecare dintre noi avem lucrurile acestea trecute pe lista de discuţii. Nu mai avem voie să nu facem. Nu ştiu dacă abordarea va fi de opt spitale, acum, după această pandemie. Aştept specialiştii să ne spună dacă e bine să faceţi opt spitale sau numai patru şi totuşi să vă întoarceţi şi la satul românesc şi să aibă lumea acces la sănătate. Pandemia ne-a arătat, totuşi filozofia s-a modificat puţin. Mi-aş dori ca Rafila, Cercel, oamenii din Sănătate să îşi dea cu părerea ce trebuie făcut”, a precizat înțelept Marcel Ciolacu. 

CITEȘTE ȘI: Lista odiosului guvern Adrian Năstase din care și actualul ministru Vasile Dîncu a făcut parte. Turnători la securitate, corupți și politruci siniștri / Este o „epocă” de tristă amintire, marcată de privatizări cu cântec, moartea procurorului Panait și apariția primelor „pensii nesimțite”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.