Cum ”avansează” R.Moldova spre o ”cooperare” cu România din care basarabenii NU devin în niciun fel mai ”integrați” cu România


Cum ”avansează” R.Moldova spre o ”cooperare” cu România din care basarabenii NU devin în niciun fel mai ”integrați” cu România

Lumea a ajuns să comunice prin Whatsapp, Viber, Telegram și alte mesagerii pe bază de internet care au redus costurile convorbirilor la cote ridicole; guvernul se laudă că iaca-iaca amuș-amuș o să anuleze tarifele de roaming cu România. 

Cum să vă spun. Eu aud chestia asta de 10 ani. Și nici nu e vorba de viziunea aceea comparativă, contrastantă: ”alții n-au făcut nici atât, bravo ăștia că *măcar* atâta fac”. Nu, e vorba de ridicolul obiectivelor. La fel și cu interconectarea energetică, nu e prima sugestie de prezentare, nu suntem la primele declarații de intenție.

Mâine-poimâine americanii or coloniza planeta Marte, ori ne-or spune c-au descoperit cum ieșim din Matrix sau mai știu eu ce; noi mai avansăm câte un pas (sic!) spre o cooperare cu România din care moldoveanul nu știu cum se face că nu devine în niciun fel mai integrat cu țara asta. Ciudat. 

Criticilor și epigonilor: relația R.Moldova cu România trebuie abordată din perspectiva celor mai MARI așteptări cu putință din partea noastra, a românilor din R.Moldova. Numai așa avem oarece șanse de izbândă. 

A zis cutare guvernant de la Chișinău că vorbește *limbaaa rrromână* și ceva pe-acolo cu *comunitatea de istorie și cultură*? 

Rămâneți imperturbabili și neimpresionați. Acestea sunt lucruri elementare, de bun simt, care ar fi trebuit spuse și internalizate încă din anii 90. Nu declarate și apreciate ca eroisme naționale în anul 2021.

Cereți mai mult, mult mai mult.

La mulți ani!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.