VIDEO. Momente penibile cu jandarmi de 1 Decembrie. Plutonul haotic de la Cluj și cavaleristul care a căzut din șa, la București, venind în cap și aproape rupând picioarele unui cal superb


VIDEO. Momente penibile cu jandarmi de 1 Decembrie. Plutonul haotic de la Cluj și cavaleristul care a căzut din șa, la București, venind în cap și aproape rupând picioarele unui cal superb

Pasul de defilare ratat al unui pluton de jandarmi la Cluj a devenit viral pe rețelele de socializare și a atras scuze publice din partea Jandarmeriei. Jandarmii clujeni au trecut prin fața mulțimii adunate în Piața Mihai Viteazul din Cluj-Napoca, de 1 Decembrie, total nesincronizați astfel că prezența lor a părut mai degrabă o parodie, stârnind hohote de râs și numeroase ironii, decât un moment solemn care să onoreze Ziua Națională a României. 

Un alt episod stânjenitor s-a petrecut la București, departe însă de zona propriu-zisă de defilare. Un jandarm (cel mai probabil) de la detașamentul de cavalerie a încercat să se urce în șa, dar a alunecat cu tot cu harnașament pe partea cealaltă a calului, venind în fund și dezechilibrând până și animalul care a căzut în genunchi. Situația s-a întâmplat undeva în zona Pieței Presei Libere, la capătul tramvaiului 41, și a fost surprinsă de un cetățean care filma superbele exemplare cabaline. „Aoleu! Doamneee!”, au exclamat mai mulți martori oculari când au văzut că animalul este pus la pământ. 

Vedeți video:


„Jandarmeria își cere public scuze pentru modul în care s-a prezentat plutonul de defilare la ceremonia organizată în municipiului Cluj Napoca astăzi.  Ziua Națională este un moment important pe care-l tratăm cu seriozitate și solemnitatea cuvenită, iar astfel de momente, care denotă lipsa de pregătire, sunt de neacceptat. În plan intern se vor face verificări asupra modului de selecție și antrenament al militarilor care au făcut parte din acest pluton”, a transmis Jandarmeria după momentul „umoristic” de la Cluj. 

Vedeți video, de la minutul 42:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.