VIDEO. Ilie Bolojan explică de ce nu pleacă din PNL, deși nu a fost de acord cu alianța monstruoasă a partidului său cu PSD. „Nu poți să pleci, să-ți dezavuezi partidul de fiecare dată când se iau decizii cu care tu nu ești de acord”


VIDEO. Ilie Bolojan explică de ce nu pleacă din PNL, deși nu a fost de acord cu alianța monstruoasă a partidului său cu PSD.  „Nu poți să pleci, să-ți dezavuezi partidul de fiecare dată când se iau decizii cu care tu nu ești de acord”

Liberalul-vedetă pentru performanțele sale uimitoare în administrația locală, Ilie Bolojan, fost primar al Oradei și actual președinte al Consiliului Județean Bihor, are o percepție cel puțin bizară față de contorsiunile din ultima vreme ale PNL, despre care el însuși spune că au produs dezamăgire în rândul electoratului. 

Este vorba în primul rând de alianța cu PSD, condamnată public de votanții PNL, și care a dus și la o scindare în sânul partidului prin plecarea lui Ludovic Orban și a susținătorilor acestuia (la Sectorul 3, de exemplu, o mare parte din organizația de de tineret a demisionat din PNL - puteți vedea imaginea la finalul articolului). Bolojan a precizat însă, la Digi24, că acesta nu este un motiv suficient de convingător pentru a pleca și el din PNL și că nu se rușinează cu statutul de membru al unui partid acuzat că și-a trădat electoratul.

„Mie nu mi-a fost rușine niciodată că sunt membru al Partidului Liberal, nici când partidul era pe val, nici când nu era atât de popular. Vă pot spune foarte deschis: eu nu am susținut coaliția cu PSD, dar nu totdeauna ești în majoritatea care ia deciziile într-un partid sau altul. Nu poți să pleci, să-ți dezavuezi partidul de fiecare dată când se iau decizii cu care tu nu ești de acord. În cei aproape 30 de ani de când sunt membru al acestui partid, am văzut tot felul de decizii cu care n-am fost de acord, dar justețea acestor decizii o validează timpul. În perioada viitoare vom vedea, funcție de prestația guvernului, funcție de ce vor face miniștrii Cabinetului Ciucă, dacă PNL a luat o decizie bună sau nu. Deciziile bune nu se iau întotdeauna pentru partid, ci e bine să le iei în primul rând pentru țară, pentru orașul tău, și unul din motivele pentru care eu cred că am reușit să dau niște rezultate este că întotdeauna ordinea de priorități a fost orașul Oradea sau județul Bihor, abia după aceea partea de partid”, a spus Ilie Bolojan.

„Era clar că actuala conjunctură a parlamentului impunea guvernarea prin coaliții, nu se poate face altfel, e cert că o parte din electorii noștri sunt dezamăgiți și mai ales cei care au votat anti-PSD, pentru că una li s-a spus în campanie, alta s-a făcut la un an de zile după alegeri, dar validarea acestor decizii o va face timpul”, a subliniat fostul edil al Oradei adăugând că „nu am aplaudat aceste decizii și nu am votat aceste lucruri”.

„Cel mai simplu este să ceri demisii și cel mai greu e să faci ca lucrurile să se întâmple. Eu fiind întotdeauna un om de execuție, am preferat - și cred că este cel mai bine - să faci declarații cât mai puține și să faci cât mai multe lucruri. E simplu să faci declarații, să postezi pe Facebook, dar atunci când e nevoie de decizii trebuie să-ți asumi decizii și trebuie să livrezi, pentru că altfel, vorbim de lipsa de credibilitate a lumii politice. Oamenii și-au pierdut încrederea în noi pentru că pe de o parte, n-am făcut ceea ce am spus și pe de altă parte, pentru că sigur, prestația în guvernare și realizările pe care le-am avut au lăsat mult de dorit față de așteptările comunităților noastre”, a explicat liderul liberal pentru Digi24.



Vedeți foto: 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.