Fundația Doina Cornea pregătește proiecte esențiale: lansarea Editurii Doina Cornea și publicarea integrală a Jurnalului pe care regretata disidentă l-a lăsat posterității. Se deschide Biblioteca Doina Cornea


Fundația Doina Cornea pregătește proiecte esențiale: lansarea Editurii Doina Cornea și publicarea integrală a Jurnalului pe care regretata disidentă l-a lăsat posterității. Se deschide Biblioteca Doina Cornea

Președintele Fundației Doina Cornea – l-am numit pe domnul Leontin Horațiu Iuhas, fiul regretatei doamne Doina Cornea – anunță lansarea, joi, 2 decembrie, în cadrul unei conferințe organizate în incinta Bibliotecii Centrale Universitare din Cluj-Napoca, a mai multe proiecte importante din punct de vedere memorialistic și cultural. 

Bunăoară, e vorba despre lansarea Editurii Doina Cornea, care urmează să publice o serie de volume relevante, începând cu Jurnalul integral pe care disidenta anticomunistă l-a lăsat posterității. În cadrul aceluiași eveniment va fi anunțată și deschiderea Bibliotecii Doina Cornea.   

În cele ce urmează vă prezentăm în integralitate comunicatul de presă al domnului Leontin Horațiu Iuhas: 

”Invitație conferință de presă 

Joi, 2 Decembrie (a.c.), ora 12:00 

Biblioteca Centrală Universitară Cluj-Napoca, Sala Mușlea

Vă invităm să participaţi la conferinţa de presă pe care o vom organiza în data de 2 decembrie 2021, ora 12:00, în sala Muşlea a Bibliotecii Centrale Universitare Cluj-Napoca. 

Va fi din nou o bucurie pentru noi să vă avem ca parteneri în proiectele noastre – doar creionate sau realizate deja – toate având drept scop păstrarea vie a memoriei şi spiritului doamnei Doina Cornea, răspândirea ideilor ei. 

În cadrul acestui eveniment dorim aducerea în spaţiul public, prin bunăvoinţa dumneavoastră, a unei serii de proiecte. 

Avem bucuria de a anunța lansarea Editurii Doina Cornea și a primelor sale apariții editoriale: Doina CorneaJurnal, Sorin GrecuVara coriștilor (Antologie de poezie) și Feleki IstvánTrans-paysage (Album de fotografie). 

De asemenea, anunțăm înființarea Bibliotecii Doina Cornea – filială a Bibliotecii Centrale Universitare din Cluj-Napoca. 

În cadrul conferinței vom prezenta Raportul de activitate al Fundației Doina Cornea în primele șase luni de la înregistrarea oficială a acesteia. 

Totodată, la 2 decembrie 2021 vom lansa o campanie de strângere de fonduri în vederea publicării în integralitate a Jurnalului Doinei Cornea, dar și a celorlalte volume pe care ni le-am propus. 

La conferinţa de presă vor participa: 

István Feleki (autor) 

Sorin Grecu (autor, mesaj video) 

Eugen Iordăchescu (vicepreşedinte fundaţie) 

Leontin H. Iuhas (preşedinte fundaţie) 

Marius Oprea (vicepreşedinte fundaţie, mesaj video) 

Valentin Orga (director BCU)

 

Vă așteptăm cu drag! 

Leontin H. Iuhas, Fundaţia Doina Cornea

_______________________ 

Pentru participare vă rugăm să confirmați prezența până miercuri, 1 decembrie., ora 14:00: [email protected], 0757 355 675”.

(Sursa foto deschidere: Fundația Doina Cornea)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.