VIDEO. Delirul lui Emil Boc la radio: PNL și PSD sunt ca două echipe de fotbal rivale care au lăsat rivalitățile istorice deoparte și joacă împreună pentru România. „Dau tot ce pot mai bun pentru țară!”


VIDEO. Delirul lui Emil Boc la radio: PNL și PSD sunt ca două echipe de fotbal rivale care au lăsat rivalitățile istorice deoparte și joacă împreună pentru România. „Dau tot ce pot mai bun pentru țară!”

Fostul PDL-ist Emil Boc, primar al municipiului Cluj Napoca și susținător vocal al monstruoasei coaliții PNL – PSD – UDMR, a comparat, într-o emisiune de radio, situația din guvernul Ciucă / Iohannis / Ciolacu cu Naționala de fotbal a României, unde jucătorii de la echipe rivale lasă deoparte rivalitățile și joacă pentru România. Ce a uitat să spună însă primarul Boc, care a supraviețuit miraculos unei spectaculoase căderi de la înălțime într-o emisiune tv, dar și papucului lui Traian Băsescu, sub care s-a desfășurat o parte importantă din „cariera” sa politică, e că echipa națională de fotbal este, în prezent, poate în cea mai dezastruoasă etapă a existenței sale, colecționând umilință după umilință în înfruntările internaționale. Situația rușinoasă în care se află „sportul rege” în România, ca majoritatea sporturilor, de altfel, are legătură cu corupția din domeniu, dar și din politică. 

„Vreau să fiu foarte clar: nimeni din PNL nu este fericit cu această coaliție cum, de altfel, cred că nici cei din PSD nu sunt. Este o soluție ultimă de compromis înainte de alegeri anticipate pe care țara trebuie s-o pună la dispoziția oamenilor. Dar aș vrea să vă spun câteva lucruri, din punctul meu de vedere, cu privire la succesul sau insuccesul acestei coaliții. Această coaliție nu trebuie să guverneze cu ochii pe sondaje, nici măcar cu gândul la următoarele alegeri, ci doar cu gândul la România și la generațiile următoare. (…) 

Aceste două partide politice – PSD și PNL – sunt ca și două echipe de fotbal de top care au o rivalitate istorică, dar atunci când jucătorii acestor două echipe joacă pentru Naționala României, pun în plan secundar rivalitatea și joacă, dau tot ce pot mai bun pentru țară. Dincolo de clubul din care fac parte trebuie să fii loial față de România. Avem un șef la guvernului, un capital de echipă pentru care, prin natura profesiei, loialitatea față de România reprezintă legea supremă. (…) 

Această coaliție nu va reuși să crească în ochii românilor dacă nu face reforma administrației publice locale, dacă nu duce România în Schengen, prin eliminarea MCV -ului, dacă nu ridică nivelul de trai al românilor, dacă nu absorb prin investiții masive toți banii europeni disponibili prin PNRR și fondurile structurale, dacă nu elimină pensiile speciale, dacă nu digitalizează administrația publică centrală și locală, dacă nu ține sub control pandemia, prin vaccinare masivă, dacă nu vor pune oameni profesioniști la locul potrivit, dacă nu vor guverna transparent fără corupție, dacă va sfârșitul colaborării electoratul dur al celor două partide nu va spune: ”A meritat, pentru România, deși nu am fost de acord cu acest compromis politic!”. Dacă acestea nu se întâmplă, această coaliție nu își are menirea”, a mai aberat Emil Boc, la Napoca FM.  


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.