Guvernul Serviciilor Secrete. Emilia Șercan face o dezvăluire bombă, confirmată cu doar o oră înaintea depunerii jurământului noului cabinet: ministrul Agriculturii e fost ofițer „Doi ș’un sfert”, terifiantul seviciu secret al Ministerului de Interne


Guvernul Serviciilor Secrete. Emilia Șercan face o dezvăluire bombă, confirmată cu doar o oră înaintea depunerii jurământului noului cabinet: ministrul Agriculturii e fost ofițer „Doi ș’un sfert”, terifiantul seviciu secret al Ministerului de Interne

Jurnalista de investigații Emilia Șercan, spaima plagiatorilor din funcții publice, dezvăluie într-un articol publicat pe Pressone că Adrian Chesnoiu, proaspătul ministru al Agriculturii în cabinetul lui Nicolae Ciucă, a lucrat până în urmă cu zece ani ca ofițer de informații în serviciul secret al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), cunoscut publicului sub denumirea de „Doi ș’un sfert”, care vine de la vechea denumire de UM 0215.  

Informația, care nu apare în CV-ul noului ministru al Agriculturii, a fost confirmată pentru PressOne din surse multiple din interiorul Ministerului de Interne, care au precizat că, la un moment dat, Chesnoiu a fost ofițerul din cadrul Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI) care s-a ocupat de supravegherea Academiei de Poliție. 

Doi ș’un sfert”, actuala Direcție Generală de Protecție Internă (DGPI), este considerat cel mai puțin reformat serviciul secret dintre toate cele care există în România.   

Deși principala sarcină a DGPI este de a penetra informativ mediile infracţionale, serviciul a fost acuzat în nenumărate rânduri că se implică în jocuri politice și că face acțiuni de poliție politică, supraveghind ilicit oameni politici și chiar jurnaliști. De altfel, acest serviciu este singura structură de informații nereformată, de numele său fiind legate mai multe scandaluri cu implicații politice. Dezvăluirile pot fi citite integral AICI.

Adrian Ionuț Chesnoiu are 39 de ani, este membru PSD și deputat de Olt la primul mandat.  

Are două masterate, ambele la Academia de Poliție, plus un curs de introducere în securitate națională, urmat la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” - Colegiul Naţional de Apărare. Din 2013, începe să dețină funcții în aparatul bugetar: a fost director de cabinet la mai mulți secretari de stat, inclusiv la Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Șanse între Femei şi Bărbaţi, pe vremea când instituția avea drept secretar general un alt polițist care lucrase la direcția de informații a Internelor și era prieten cu Chesnoiu, scrie hotnews.ro. 

În 2017, regimul Dragnea l-a plasat la conducerea Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, unde era director general, deși studiile sale nu justificau o astfel de poziție. Chesnoiu a condus agenția până în mai 2020, după care a fost administrator public al orașului Caracal, viceprimar al acestei localități și apoi deputat, arată și Newsweek.

Jurnalistul Neculai Constantin Munteanu îl caracterizează drept „un cretin deosebit de solemn” într-o postare pe Facebook. Noul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, propus de PSD, este un cretin deosebit de solemn. Cuplul comic de agricultori Liviu Dragnea & Petre Daea va păli până la insignifianță. Nea Livache și nea Petrică vor părea niște inocenți Păcală și Tândală jucați de niște amatori. Zău!”, scrie NC Munteanu referindu-se la prestația acestuia și declarațiile delirante din comisiile parlamentare unde fusese audiat miercuri.  

Am acea filosofie de viață că victoriile au mai mulți părinți și eșecurile sunt întotdeauna orfane. Sper să nu am eșecuri și împreună cu dvs. să avem de partea noastră victoriile. Știu să împart victoriile și, dacă Doamne ferește vor fi și eșecuri, am responsabilitatea necesară să mi le asum. Nu sunt perfect, dar sunt perfectibil. Totul răsare din pământ, dar tot în pământ ne întoarcem și să nu uităm că suntem vremelnici și în funcții și în această lume, iar Dumnezeu este singurul care ne poate călăuzi și mai bine drumurile. Nu sunt adeptul războaielor. Dumnezeu să ne ajute să facem ceva bun pentru agricultură“, a aberat Chesnoiu în Comisiile reunite pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie alimentară și servicii specifice.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.