Viitorului ministru de Finanțe (PSD) îi lipsesc vreo 20 de ani din CV. Adrian Câciu într-o prezentare publică: „Ce tare!!! Aici ar trebui să vă spun cine sunt!” / „Născut în ’74, iată, deja în secolul trecut (mamă, ce mare am crescut!!!), am trecut prin toate, ca să fiu ceea ce sunt”


Viitorului ministru de Finanțe (PSD) îi lipsesc vreo 20 de ani din CV. Adrian Câciu într-o prezentare publică: „Ce tare!!! Aici ar trebui să vă spun cine sunt!” / „Născut în ’74, iată, deja în secolul trecut (mamă, ce mare am crescut!!!), am trecut prin toate, ca să fiu ceea ce sunt”

Propunerea PSD pentru ministerul Finanțelor este Adrian Câciu, fost funcționar prin Ministerul Agriculturii, fost mason care se declara recent aprig susținător al „principiului redistribuirii”. „Iei de la bogați și dai la săraci”, declara la B1 TV economistul Câciu, 47 de ani.  

Este licențiat ASE la Relații și afaceri internaționale 1992 – 1997, și are un master în Managementul proiectelor de dezvoltare rurală și regională. 

Așa cum remarcă însă jurnalistul Constantin Rudnițchi, într-o postare pe Facebook, din CV-ul viitorului ministru Câciu lipsesc (între 1997 și 2017) vreo 20 de ani în care nu e prea clar cu ce s-a ocupat. 

”Cine va fi viitorul ministru al Finanțelor? Presa îl dă ca sigur pe Adrian Câciu, de la PSD. Problema este că lui Câciu îi lipsesc vreo 20 de ani din CV. Ceea ce știm, din propriile declarații, este că a absolvit Academia de Studii Economice în anul 1997. După aceea, este un vid total, până prin anul 2017, când apare ca angajat la o firmă a lui Daniel Botănoiu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii. De aici, este propulsat în funcția de director de cabinet al secretarului de stat și membru în Consiliul de administrație al Casei Unirea (un concept eșuat care aparține fostului ministru al agriculturii, Petre Daea). De prin 2020, Câciu este foarte prezent pe posturile de televiziune, ca economist-comentator, susținând frenetic idei economice de tip PSD (a și declarat ca a lucrat la programul de guvernare al PSD). Nu știm cam puțin despre viitorul ministru de finanțe?”, scrie jurnalistul Constantin Rudnitchi într-o postare pe Facebook.  

Economistul Cristian Păun, profesor la ASE și fost consilier al lui Ludovic Orban, critică pe pagina sa de Facebook declarația bizară dacă nu chiar periculoasă cu „principiul redistribuirii” a viitorului ministru de Finanțe despre care spune că pare a fi „un citat din Marx ce îndeamnă la lupta de clasă”

„Câciu de la Finanțe: "Principiul redistribuirii să știți că, simplist vorbind, este acesta: iei de la bogați și dai la săraci, dar gândiți-vă că bogații nu ajung bogați fără a se folosi într-un mod pozitiv, nu într-un mod negativ, de ceilalți din jurul lor. Până la urmă, bogăția nu este o loterie, este o muncă, care s-a bazat pe valoarea adăugată adusă atât de către mijloacele de producție, dar mai ales de către capitalul uman”. Parcă e un citat din Marx ce îndeamnă la lupta de clasă. La Revoluție! Replica mea la asta nu poate fi decât scurtă: "Capitalismul e exploatarea omului de către om, comunismul e taman pe dos!" Iar taxarea rămâne cum am spus, un furt!”, 

Cum se prezintă Adrian Câciu pe blogul său: Ce tare!!! Aici ar trebui să vă spun cine sunt! Mulţi dintre voi mă cunosc, ceilalţi mă vor cunoaşte mai mult prin prisma postărilor de pe acest blog, astfel că o prezentare „civilă” o voi face succint, în continuare : 

Născut în ’74, iată, deja în secolul trecut (mamă, ce mare am crescut!!!), am trecut prin toate, ca să fiu ceea ce sunt. Nu, nu sunt cineva special, sunt un om cât se poate de normal, care profită la maxim de ceea ce viaţa îi dăruieşte şi care se călăuzeşte după principiul  „dacă iubeşti viaţa, atunci şi viaţa te va iubi pe tine”. Sunt economist de profesie, îmi place să gândesc, îmi place să cunosc lucrurile şi să le fac atunci când ştiu cu ce se mânâncă, îmi place să citesc, îmi plac oamenii şi în general, lumea, cânt, dansez, trăiesc. 

Am făcut această pagină la îndemnul multor prieteni care mi-au văzut postările de pe facebook şi veţi regăsi aici opinii despre ştirile zilei, despre afirmaţiile celor care îşi arogă dreptul de a ne conduce, despre situaţii sau caracteristici ale vieţii sociale sau economice, despre ce îmi trece mie prin cap în ziua respectivă. 

Probabil, în timp o să vă mai povestesc depre mine, dar, pentru moment. cred că este de ajuns! Enjoy!”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.