Liderul PNL București, Ciprian Ciucu, anunță ca va continua colaborarea cu USR la nivel local. Mesajul său a fost salutat de Clotilde Armand: „Bravo! Milităm pentru același principiu. Aveți toată susținerea mea”


Liderul PNL București, Ciprian Ciucu, anunță ca va continua colaborarea cu USR la nivel local. Mesajul său a fost salutat de Clotilde Armand: „Bravo! Milităm pentru același principiu. Aveți toată susținerea mea”

Ciprian Ciucu, lider al PNL București și primar al Sectorului 6, precizează că, în cadrul Biroului politic Național al PNL, a votat împotriva alianței cu PSD, arătând că, la nivel local, nu se impune o colaborare similară, astfel încât va milita „pentru menținerea alianței la nivelul Primăriei Generale și a Primăriilor de Sector cu partenerii alături de care ne-am prezentat în campania electorală din 2020”. 

Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, Ciucu a lansat un „un apel la președintele USR, la președintele USR București și la președinții organizațiilor de sectoare ale USR să nu provoace rupturi artificiale în București”, primind un răspuns prompt din partea lui Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, care a precizat că militează pentru același principiu. 

Cei doi au fost în conflict deschis până recent, Ciucu afirmând într-un interviu recent pentru Digi24 că „la Sectorul 1, lucrurile au luat-o efectiv razna, cu acuzaţii dintre cele mai grave la adresa colegilor mei şi care nu se susţin”, declarație la care Armand a replicat cu duritate, acuzându-l pe liderul PNL București de aroganță și că dezinformează.

Ciprian Ciucu, după ședința de luni a PNL: „Am votat și m-am exprimat astăzi, în cadrul Biroului politic Național al PNL, împotriva alianței care se prefigurează la guvernare. Am cerut în ședințele anterioare și astăzi am primit confirmarea că la nivel local nu se impune o de sus în jos o astfel de alianță și că primarii sunt liberi să își decidă, împreună cu propriile organizații locale, propriile majorități. Acest lucru mă bucură în contextul situației politice din București.

În ceea ce mă privește, voi milita pentru menținerea alianței la nivelul Primăriei Generale și a Primăriilor de Sector cu partenerii alături de care ne-am prezentat în campania electorală din 2020. Așa este normal, așa trebuie să facem.

Fac un apel la Președintele USR, la președintele USR București și la președinții organizațiilor de sectoare ale USR să nu provoace rupturi artificiale în București și apoi să urmeze calea mai ușoară a opoziției.

Fac un apel și la colegii mei din conducerea Sectarelor, ca în contextul schimbărilor guvernamentale, să nu facă gesturi bruște și chiar să dialogheze mai mult decât au făcut-o până acum cu cei cu care ne-am însoțit în campania electorală.

Fac un apel și către Primarul General să pună pe baze autentice dialogul cu organizațiile PNL și USR din Bucureşti și să reevalueze cum se poziționează vizavi de protocolul pe baza căruia a fost susținut în campania electorală și să se asigure că cele agreate se întâmplă.

În ceea ce mă privește, rămân dedicat ideii de reformă și liberalism și intenționez ca, împreună cu Organizația PNL București, să promovăm cea mai reformistă și rațională agendă din acest mare oraș, chiar dacă o parte din măsurile pe care le vom susține vor părea nepopulare!”

„Bravo! Milităm pentru același principiu. Putem să reușim ceea ce am promis în urmă cu un an. Măcar în Capitală. Aveți toată susținerea mea”, a răspuns Clotilde Armand, primarul Sectorul 1, într-un comentariu lăsat la postarea liberalului.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.