Război total în #echipacastigatoare din PNL: Cîțu trimite Corpul de Control peste Raluca Turcan


Război total în #echipacastigatoare din PNL: Cîțu trimite Corpul de Control peste Raluca Turcan

Premierul interimar Florin Cîțu a luat decizia de a trimite Corpul de Control la Ministerul Muncii după ce Raluca Turcan s-a plâns că nu vor mai fi bani de pensii începând cu data de 26 noiembrie, potrivit Antena 3. Mai precis, ministrul interimar de Finanțe, Dan Vîlceanu, a trimis Inspecția Economică la Ministerul Muncii. 

Raluca Turcan, care l-a susținut pe Cîțu la șefia PNL în cadrul Congresului din data de 25 septembrie, nu a participat astăzi la ședința BPN în care s-a votat oficializarea alianței guvernamentale cu PSD. De asemenea, Raluca Turcan a transmis o serie de critici virulente la adresa președintelui PNL, cerându-i chiar și demisia. Însă, ceea ce trebuie subliniat este că aceasta a tăcut mâlc până astăzi, începând să lanseze criticile abia în momentul în care a aflat decizia finală conform căreia nu va avea nicio funcție ministerială în guvernarea USL. 

"Consider că echipa de negociere nu a purtat o negociere pentru PNL, ci a pregătit o garnitură și o foaie de parcurs pentru predarea la cheie a PNL către PSD", a scris Turcan, într-un mesaj postat pe un grup intern al PNL, potrivit Digi 24.

Turcan a semnalat faptul că voturile au fost manipulate la întâlnirea în care s-a decis că PNL va negocia cu PSD, adăugând că mai mulți liberali au votat în același timp și pentru continuarea discuțiilor cu foștii parteneri de coaliție, USR.

"În primul rând s-a plecat la drum cu o minciună. Și un vot manipulat ordinar. Nu, nu mă refer la Congres, ci la votul pentru a încerca negocieri și cu unii și cu alții. Votul meu și al altora a fost folosit doar pentru a negocia cu PSD. Și doar în folosul unui grup extrem de restrâns. A fost o fraudă asupra votului colegilor", a spus Turcan.

"Din tot ce am citit în presă, nu am văzut nicio idee politică, de viziune, de la negociatorii partidului pe care să o vedem transpusă în avantajul politic al PNL! PSD-ul v-a dat în fiecare zi teme, la care voi reacționați. Este puțin spus că s-a negociat în genunchi", a continuat ea, potrivit Digi 24.

"Mandatul lui Florin Cîțu nu a fost decât un șir de minciuni, greșeli și jocuri personale. Aș spune că e de domeniul patologicului. Florin, îți imaginezi că nimeni nu se prinde de minciunile tale? Toți se prind, îți garantez. Nimic din ce ai spus până acum, tu, președintele partidului, nu a fost adevărat! Doar un șir de minciuni", a mai zis ea.

"Și nu numai de minciuni, dar și de lipsa de responsabilitate! Florin, eșți dispus să joci la poker până și banii de pensii. De mai bine de o luna mă țin de capul tău și-ti spun repetat că de vineri (26 noiembrie) nu mai sunt bani de pensii și de alocații pentru că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre în postările de pe facebook", a precizat Turcan.

"Cu toții i-am reproșat lui Orban (fostul președinte al PNL Ludovic Orban, n,r.) că nu a negociat în interesul partidului. Dacă el nu a făcut-o, voi în interesul cui ați făcut-o? Cu siguranță nu al PNL. Când am fost convinsă că negocierea lui Ludovic cu USR e proastă, m-am ridicat de la masă. La fel și Rareș, și Robert, și ceilalți mi-ați dat dreptate.

Cum arată negocierea făcută de voi, comparativ cu negocierea lui Orban? Eu atunci m-am ridicat și am plecat. Voi ce ați făcut acum? V-ați milogit la Ciolacu să prindeți un colț de pâine", a scris Turcan.

"În aceste negocieri, președintele partidului a negociat doar pentru el. Atât. Nimic altceva!!! Motivele? O să le aflăm, cu siguranță! Dar cu un preț prea mare plătit de partid. Nu a existat niciun criteriu obiectiv pentru formarea propunerilor de miniștri. Niciunul. Ați ignorat până și cel mai important criteriu, cel referitor la rezultatele in alegeri (pe care PSD-ul, spre deosebire de voi, nu l-a ignorat).

Și-atunci, va mirați că PNL se confruntă cu un asemenea val de critici, câta vreme voi acționați in afară unei legitimități politice firești?

Închei spunând, momentul acesta este o rușine pentru PNL și cred că Președintele PNL ar trebui să-și depună demisia, împreună cu echipa de negociere", a mai scris Turcan.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.