EXCLUSIV SURSE Scandal monstruos în PNL: Boc și Flutur l-au pus pe Cîțu la colț și îi cer să facă un pas în spate. Cîțu amenință cu demisia, se văicărește și se bâlbâie de câteva ore. Echipa demolatoare îl vrea pe Nicolae Ciucă


EXCLUSIV SURSE Scandal monstruos în PNL: Boc și Flutur l-au pus pe Cîțu la colț și îi cer să facă un pas în spate. Cîțu amenință cu demisia, se văicărește și se bâlbâie de câteva ore. Echipa demolatoare îl vrea pe Nicolae Ciucă

Inevitabilul se întâmplă, în toată splendoarea sa: Boc, Flutur și alți lideri ai ”echipei câștigătoare” l-au pus pe Florin Cîțu  la colț, presându-l să renunțe la pretenția de a fi prim-ministru, funcție de care acesta se ține cu dinții, cu obrăznicie, exasperându-i chiar și pe colaboratorii săi. 

Potrivit surselor noastre, Cîțu a dat cărțile pe față, în spatele ușilor închise: a recunoscut că premeditează tragerile de timp și că speră că, până la urmă, PSD îl va accepta.

Chiar i-a sărit muștarul în plină ședință, când i s-a atras atenția că ar trebui să facă un pas înapoi, moment în care le-a amintit colegilor, bâlbâindu-se teribil, de mai vechea decizie a conducerii de a exclude o alianță/guvernare cu PSD, decizie ce e încă în vigoare. Mai mult, Cîțu i-a amenințat că își dă demisia din funcția de președinte al PNL dacă nu primește șefia guvernului sau o altă funcție babană – Ministerul Finanțelor. În timp ce sute de români mor prin spitale, de săptămâni bune, Cîțu blochează orice negociere fiind preocupat doar de ce funcție majoră îi revine lui. 

Cîțu le-a mărturisit din nou celorlalți lideri din ”echipa câștigătoare” ceea ce, de fapt, e vizibil și de pe lună: anume că, dacă nu va rămâne premier, va pierde curând și partidul. De notat că același Cîțu a avut nerușinarea și lipsa de scrupule să se roage și de Ciolacu, în cadrul trecutelor negocieri, să-i permită și lui să fie premier, măcar prin rotație, spunându-i pe șleau motivul: altfel pierde partidul și redevine un nimeni mai mare ca înainte. 

Potrivit surselor noastre, liderii PNL au tot sperat că F. Cîțu ar putea să se simtă până la urmă, vorba aia, și să facă un pas înapoi, deblocând situația, însă au realizat că acesta nici nu se gândește la așa ceva. 

Permanentul tămbălău generat de Cîțu – care prăbușește PNL în sondaje, ducându-l într-o zonă fără precedent – îl deranjează și pe creatorul acestei caricaturi agresive, Klaus Iohannis, care îl vrea, în continuare, pe generalul Ciucă în poziția de premier. Acesta ar fi acceptat fără probleme și de ”echipa distrugătoare”, pardon, ”câștigătoare”.  La un moment dat, Cîțu le-a spus că dacă nu el, atunci propunerea de premier să fie Dan Vîlceanu, fost PSD-ist și combinator de-al lui. Cîțu a făcut totul în trecut pentru a dinamita șansele lui Ciucă de a face o majoritate. 

De notat că generalul lui Iohannis este privit cu ochi buni și de PSD. 

Probabil că cea mai umilitoare chestie care i se întâmplă lui Cîțu este, potrivit surselor Podul.ro, faptul că lideri ai PNL i-au trimis semnale lui Marcel Ciolacu și altor baroni PSD, pe la spatele premierului interimar, asigurându-i pe aceștia că liberalii vor rezolva în interiorul partidului ”problema Cîțu”, astfel încât negocierile să fie deblocate, existând și posibilitatea ca un nume agreat în comun (Bogdan Ciucă, cel mai probabil) să fie anunțat săptămâna viitoare.  

Liderii PNL solicită organizarea unei ședințe, mâine, pentru tranșarea problemei premierului, în timp ce Cîțu și Vîlceanu se opun categoric, fără a prezenta argumente, simțind cum le fuge partidul de sub picioare. E de-a dreptul halucinant că F. Cîțu e atât de disperat după funcții și putere (accesul la bani publici), încât se pretează să facă tămbălău săptămâni în șir și să tragă de timp prin orișice tertip, doar-doar va mai rămâne premier interimar câteva zile. Rușinea pe care el nu e capabil să o simtă se răsfrânge, iremediabil, asupra întregului partid. E clar că o astfel de atitudine nu va putea fi uitată în primul rând de conjuncturalii săi colaboratori, care numai de mofturile și isteriile lui Cîțu nu mai aveau timp și chef, începând cu Iohannis și cu ceilalți lideri din actuala conducere a PNL. 

Derapajele lui Cîțu îi prefigurează o ieșire hidoasă din politică, dar cât se poate de legitimă, fiind foarte puțin probabil ca, odată aruncat la coșul de gunoi, să mai fie reciclat vreodată. Puțini politicieni au mai reușit performanța de a fi detestați în halul ăsta. 

La finalul ședinței cu scântei, Cîțu a ieșit la presă cum ieșea Liviu Dragnea odinioară, după CEx-urile de pomină ale PSD, mințind cum respiră că toate sunt bune și frumoase și că toți liderii din conducere ar fi de acord cu el. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.