Victorie uriașă pentru MAFIA de la Metrou! Ștefan Paraschiv, „omul cu ranga”, a fost revocat din fruntea Metrorex. Drulă, reacție dură: „De ce să se lupte PNL cu mafia din subteran? Și ei, și PSD-ul au coabitat cu ea zeci de ani. Așa că l-au schimbat din funcție pe directorul general al Metrorex”


Victorie uriașă pentru MAFIA de la Metrou! Ștefan Paraschiv, „omul cu ranga”, a fost revocat din fruntea Metrorex. Drulă, reacție dură: „De ce să se lupte PNL cu mafia din subteran? Și ei, și PSD-ul au coabitat cu ea zeci de ani. Așa că l-au schimbat din funcție pe directorul general al Metrorex”

Directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv, a fost revocat din funcția pe care o ocupa de la începutul lunii martie 2021. Propunerea a fost aprobată, miercuri, de Consiliul de Administrație la inițiativa ministrului interimar de la Transporturi, Dan Vîlceanu.

Fostul ministru USR al Transporturilor, Cătălin Drulă a criticat în termeni duri decizia de înlocuire a lui Paraschiv: PNL l-a dat afară pe Ștefan Paraschiv, omul care a pus "ranga" pe cartelul de la metrou De ce să se lupte PNL cu mafia din subteran? Și ei, și PSD-ul au coabitat cu ea zeci de ani. Așa că l-au schimbat din funcție pe directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv. În ultimele zile de mandat, Paraschiv a mai făcut curățenie. 15 spații comerciale (din 23) au fost dezafectate în stațiile Piața Victoriei 1 și 2. Restaurația vine în forță. Asta înseamnă reformă în viziunea USL2-ului care ni se pregătește”.

Ștefan Paraschiv a fost numit în funcția de director general al Metrorex de către fostul ministru Cătălin Drulă pe 9 martie 2021, devenind cunoscut opiniei publice când, în timpul unui protest al sindicaliștilor la stația de metrou „Ștefan cel Mare”, a pus mâna pe o bară de fier și a forțat ușa unui chioșc ce urma să fie demolat.

Mandatul său a fost caracterizat de un permanent scandal cu președintele Unitatea – Sindicatul Liber Metrou, formațiune sindicală condusă de Ion Rădoi.

Prima ciocnire dintre cei doi a avut loc atunci când Ștefan Paraschiv a decis să demoleze chioșcurile de la metrou, administrate de societatea Sindomet Servcom SRL, administrată de USLM. Ba chiar s-a și implicat activ în procesul de demolare, fiind surprins de camerele de filmat când forța cu o rangă intrarea într-un magazin. După acest incident, sindicaliștii l-au poreclit ”Fane Rangă”.

Un al doilea ”război” a fost pe tema contractului colectiv de muncă semnat de fosta administrație a Metrorex cu USLM la finele anului trecut, prin care angajații de la metrou au primit o majorare salarială de 18%. Ștefan Paraschiv a încercat să anuleze în instanță documentul, însă a pierdut definitiv procesul, amintește clubferoviar.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.