Sindicatul Europol lansează un apel public pentru găsirea unui polițist curajos care să îl sancţioneze pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că a fost surprins fără mască la Congresul PNL / „Anunțul nostru vine ca urmare a explicațiilor imbecile oferite de șefii Poliției Capitalei”


Sindicatul Europol lansează un apel public pentru găsirea unui polițist curajos care să îl sancţioneze pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că a fost surprins fără mască la Congresul PNL / „Anunțul nostru vine ca urmare a explicațiilor imbecile oferite de șefii Poliției Capitalei”

Sindicatul Europol, cea mai originală, mai proeuropeană și mai vocală organizație sindicală a polițiștilor, lansează un apel public pentru găsirea unui polițist cu „simțul răspunderii” pentru a-l sancționa pe Klaus Iohannis care a fost surprins fără mască sanitară la Congresul PNL din 25 septembrie, criticând dur politizarea Ministerului de Interne.

Reacția sindicatului are loc în contextul în care Secţia 2 de Poliţie Bucureşti a precizat recent, într-un răspuns adresat unui cetățean care dorea să afle dacă Iohannis a fost sancţionat pentru că nu a purtat mască la Congresul PNL, că nu a existat nicio sesizare la 112 în acest sens şi că nici nu a fost constatată o contravenție, deoarece, conform legii, aceasta trebuie constatată de organele de poliție „prin propriile simţuri”. 

Sindicatul Europol, pe pagina sa publică de Facebook: „Wanted!!! Se caută polițist cu "simțul răspunderii" pentru că șefii Poliției Capitalei și l-au pierdut.

Ajutați-ne să găsim un polițist care să îl sancționeze pe președintele României, Klaus Iohannis, pentru că a fost surprins fără mască de protecție la congresul PNL. Așa cum, de altfel, au fost sancționați sute de mii de români simpli.

Anunțul nostru vine ca urmare a explicațiilor imbecile oferite de șefii Poliției Capitalei, care au răspuns sesizării unui cetățean că nu au putut aplica sancțiune președintelui pentru că în sală, la congres nu se afla niciun polițist care să constate prin "propriile simțuri", adică cu ochii lui, faptul că nu a purtat masca de protecție.

Această justificare tembelistă reprezintă o jignire adusă inteligenței românilor care au îndurat toate restricțiile aplicate după ureche și trădează cancerul politic care s-a infiltrat în MAI. În aceste vremuri, în Poliția Română se aplică legea în funcție de statut, poziția socială și directivele primite de la partid.

Între timp, de la începutul pandemiei și până în prezent au fost sancționați mii de cetățeni doar pe baza imaginilor video sau a unor poze în care apăreau alături de mai multe persoane decât limita legală sau fără mască.
P.S.: Voi iarna unde jucați golf?”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.