Fuziunea PMP cu PNL. Ioana Constantin: "Au existat discuții între Cristian Diaconescu și Florin Cîțu despre un proiect comun. Mâine vom da un vot final"


Fuziunea PMP cu PNL. Ioana Constantin: "Au existat discuții între Cristian Diaconescu și Florin Cîțu despre un proiect comun. Mâine vom da un vot final"

Chiar dacă președintele PMP Cristian Diaconescu a negat vineri, 12 noiembrie, că formațiunea sa politică ar fi luat decizia de a fuziona cu PNL, vicepreședinta Partidului Mișcarea Populară, Ioana Constantin, a precizat, într-o emisiune la Realitatea PLUS, că mâine se va desfășura o ședință în care se va da un vot final. De asemenea, Ioana Constantin a menționat că, prin eventuala fuziune cu PNL, PMP nu vizează vreun minister. 

Ioana Constantin: În ultima perioadă, foarte recent, au existat discuții privind un proiect comun cu PNL. PMP are mâine o ședință online în care va discuta cu toate filialele sale despre acest proiect, despre această posibilă fuziune cu PNL. Asta nu înseamnă sub nicio formă nici că a fost vreun trecut negru în ceea ce privește PMP. PMP e un partid de dreapta, care și-a făcut treaba cu multă loialitate față de cetățeni în acești ani. Mâine vom decide împreună cu colegii noștri ce facem mai departe. Într-adevăr au existat discuții între domnul președinte Cristian Diaconescu și domnul președinte Florin Cîțu despre un proiect comun PNL-PMP.  

Moderatoare: De ce neagă Cristian Diaconescu în momentul de față această fuziune?  

Ioana Constantin: Nu a avut o discuție în care s-a semnat și o fuziune. A avut o discuție privind un proiect comun, PNL a avut o ședință BEx, iar noi avem mâine o ședință națională în care discutăm cu toate filialele PMP.  

Moderatoare: Nu doriți și dvs. vreun minister? Acceptați pur și simplu această fuziune?  

Ioana Constantin: Nu e o discuție despre ministere sau alte funcții la guvernare.  

Moderatoare: V-ați vedea umăr la umăr cu PSD la guvernare?  

Ioana Constantin: Nu e prima oară când zic că România trebuie guvernată. Eu nu știu de unde e această oripilare pe care foarte mult o împinge în față USR, că PNL și PSD guvernează. Dar ce? Nu sunt partide parlamentare alese de români? Sunt partidele parlamentare cu cea mai mare pondere. Domnul Cioloș cu voturile cui a guvernat în 2016? A condus un Guvern "tehnocrat" cu domnul Dîncu vicepremier și cu voturile PSD în Parlament. Atunci nu deranja cu nimic PSD sau acum când au dat jos Guvernul din care au făcut parte printr-o moțiune de cenzură alături de pesediști? Eu nu sunt atât de oripilată de această guvernare. Pe mine ceea ce mă interesează de la guvernarea aceasta, în care vă spun că nu o să regăsiți ministere de-ale PMP, e să nu mai facem experimente de felul doamnei Mihăilă la Ministerul Sănătății. PMP are oameni foarte valoroși în întreaga administrație publică locală și au nevoie de un viitor politic. Dacă vom găsi o formulă prin care într-un proiect comun cu PNL să continue acest proiect politic PMP prin oamenii săi mai departe e foarte bine. Mâine împreună cu colegii noștri vom da un vot final în această privință.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.