Membrii BEx au votat pentru excluderea lui Ludovic Orban din PNL. „Ar trebui să le fie rușine și când se plimbă pe stradă să stea cu ochii în pământ până la sfârșitul carierei lor politice”


Membrii BEx au votat pentru excluderea lui Ludovic Orban din PNL. „Ar trebui să le fie rușine și când se plimbă pe stradă să stea cu ochii în pământ până la sfârșitul carierei lor politice”

Biroul Executiv al PNL (BEx) a votat, în ședința de vineri, excluderea din partid a fostului președinte liberal, Ludovic Orban. Pentru excluderea lui Orban au votat 31 din cei 35 membri BEx prezenți (2 voturi nule, 2 împotriva excluderii). Decizia finală va fi luată însă de Consiliul Național al partidului.

"Sunt onorat că sunt victima unei găști demolatoare care a luat o decizie absurdă. Sunt onorat pentru că eu nu am nicio legătură cu niciuna din deciziile aberante luate de Klaus Iohannis și echipa demolatoare după 1 iunie. Ar trebui să le fie rușine și când se plimbă pe stradă să stea cu ochii în pământ până la sfârșitul carierei lor politice. Iohannis să-și ceară scuze de la românii care l-au votat!”, a declarat Orban după vot, vizibil emoționat, adăugând la final că este o experiență care l-a marcat.

Ludovic Orban a adăugat că de astăzi este liber să construiască o nouă formațiune politică. 

"Decizia de astăzi mă face un om liber, liber să-i reprezint pe toți cetățenii de bună credință. Sunt liber să creez o construcție politică sănătoasă, care să ofere din nou speranță României după ce din păcate speranțele a milioane de oameni au fost năruite de ticăloșia și lipsa de onoare a multora dintre cei care din păcate mi-au fost colegi. Sunt liber să construiesc cu toți colegii mei, cu toți colegii mei care au caracter, onoare, bun simț, decență și respect față de cetățean o forță care să redea șansa României de a avea un proiect cu adevărat liberal, național, bazat pe valorile creștine și de dezvoltare", a zis Orban. 

Pe final, Orban a reproșat conducerii PNL că a transformat partidul într-un loc de prostituție politică. 

"Din păcate astăzi cei care conduc PNL au transformat această formațiune politică într-un loc de prostituție politică, obligând membrii PNL să se prostitueze politic și să stea în pat cu dușmanul, trădându-și alegătorii. Nu am niciun regret că am trăit această experiență care mă va marca. După ce ai construit o casă 31 de ani, după ce ai construit practic o mare familie să vină niște străini în casă să dea foc la casă nu e plăcut, numai că am întotdeauna un cântecel pe care l-am învățat în copilărie: Podul de Piatră. Podul de Piatră s-a dărâmat, a venit apa și l-a luat. Vom face altul pe râu în jos, altul mai trainic și mai frumos", a conchis Ludovic Orban. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.