"PSD e mereu gata să arunce bugetul în aer!". Sebastian Burduja trece în revistă motivele pentru care a votat contra uselizării României


"PSD e mereu gata să arunce bugetul în aer!". Sebastian Burduja trece în revistă motivele pentru care a votat contra uselizării României

Președintele PNL Sector 1 Sebastian Burduja a detaliat, într-o postare pe Facebook, motivele pentru care a votat luni seară, în BPN, alături de 21 de colegi, împotriva continuării negocierilor cu PSD în vederea constituirii unui Guvern USL. Printre altele, Burduja a atras atenția că este greu de crezut că România va merge pe calea creșterii economice prin investiții cu un partid la guvernare precum PSD, care e mereu "gata să arunce bugetul în aer".

"Am votat împotriva negocierilor cu PSD aseară. Motivele le-am explicat constant în ultimele săptămâni și le-am reluat în fața colegilor mei liberali.  

În primul rând, am susținut refacerea coaliției de dreapta pentru a putea da șansa României sa se modernizeze și să se dezvolte. Între Partidul Național Liberal și PSD există o incompatibilitate fundamentală: PNL susține creșterea economică prin investiții (singurul model care a demonstrat rezultate), PSD susține consumul și creșterile de salarii “din pix”. În campania electorală, am promis românilor “România dezvoltată”. Mi-e greu să cred că asta se poate realiza cu cei care sunt mereu gata să arunce bugetul în aer cu promisiuni și măsuri populiste. Aici e vorba de credibilitatea noastră nu doar în fața cetățenilor care ne-au acordat votul și încrederea, ci și în fața investitorilor și agențiilor de rating, într-o perioadă extrem de sensibilă, în care nu ne permitem niciun pas greșit.  

În al doilea rând, rănile trecutului nu s-au vindecat și românii știu asta. Ordonanța 13, 10 august, toate abuzurile epocii de tristă amintire 2017-2019. Am fost în stradă atunci, alături de milioane de români. Da, e adevărat că unii exponenți de atunci au plecat din politică direct în pușcărie, dar totuși e prea mult, prea repede. Și încă nu avem propunerile de miniștri.

În al treilea rând, în PNL Sector 1, filială pe care o conduc, vocea fiecărui membru contează. În sondajul online făcut ieri, peste 80% dintre colegii mei au optat pentru o guvernare alături de USR. Și asta în sectorul în care nu există niciun parteneriat cu celebra doamnă pe care, din păcate, am susținut-o în campanie și care a uitat asta din prima zi în care s-a așezat pe fotoliul de primar.  

În același timp, cred că trebuie să existe echilibru și măsură. Aseară s-a cerut și stabilit clar continuarea negocierilor și cu USR. Nu este o cale închisă, iar declarațiile bombastice nu ajută. Strâng like-uri, poate, dar nu ajută. Atât timp cat mai este o șansă pentru refacerea coaliției de dreapta, ea trebuie jucată până la capăt.  

Le-am amintit aseară colegilor mei de cuvintele lui Ionel Brătianu, marele nostru înaintaș, de acum 100 de ani: “În chestiunile mari, în acelea de ordin moral care stăpânesc viitorul unui neam, de care sunt legate interesele lui supreme de onoare și naționalitate, nu pot fi prețuri de tocmeală, nu pot fi motive de oportunitate care să te hotărască a te compromite, coborându-te de pe tărâmul înalt și sigur al principiilor”. Eu unul voi rămâne acolo", a transmis Burduja. 

Amintim că PNL a decis luni seară, în ședința BPN de la Vila Lac, să continue negocierile cu PSD în vederea constituirii unei guvernări USL. 48 de voturi au fost pentru varianta USL și 22 contra. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.