UPDATE. Protestatarii de la Vila Lac le-au strigat peneliștilor: „PNL partid ratat, v-am votat și ne-ați trădat!” / Jandarmii PNL habarniști au încercat să oprească protestul, amenințând cu amenzi


UPDATE. Protestatarii de la Vila Lac le-au strigat peneliștilor: „PNL partid ratat, v-am votat și ne-ați trădat!” / Jandarmii PNL habarniști au încercat să oprească protestul, amenințând cu amenzi

UPDATE 21:30. „Participarea la adunările publice este interzisă. În momentul ăsta. Litera kappa”, a spus oțărât un jandarm trimis la fața locului să oprească protestul contra acțiunilor PNL din ultimele zile.

„Vă rog să nu mă mai agresați psihic, să purtați un dialog și să vă faceți treaba!”, le-a spus activistul civic Cristian Dide jandarmilor.

UPDATE 21:00. „PNL partid ratat, v-am votat și ne-ați trădat”, au scandat protestatarii care i-au urmărit pe liberali la Vila Lac pentru a le reproșa alianța cu PSD, partid împotriva căruia sute de mii de români au protestat ani de zile în stradă.  

Protestul de la Vila Lac - clădire simbol din cartierul Primăverii în care au avut loc nenumărate negocieri politice de-a lungul anilor și locul în care au preferat să se retragă liderii PNL pentru a decide în privința alianței monstruoase cu PSD – a fost tulburat de nelipsita intervenție a Jandarmeriei care însă nu deranjează niciodată protestele AUR sau antivacciniste. Reprezentanții acesteia le-au spus protestatarilor că adunarea lor ar fi ilegală pentru că este pandemie. „Să încetați activitatea dvs., că dacă nu veți fi sancționat conform legii!”, a avertizat un jandarm.  

Potrivit unei hotărâri a Guvernului din octombrie privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, este permisă, „în condițiile Legii nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, republicată, cu modificările ulterioare, organizarea de mitinguri și demonstrații cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”. 

Unii dintre protestatari le-au spus jandarmilor că sunt vaccinați, au certificat verde, așa cum prevede legea, având astfel dreptul să se afle pe stradă la orice oră. 

Vedeți video 1:


Vedeți video 2: 


UPDATE: Protestul s-a mutat la Vila Lac 1. Speriați de protestatari, liberalii au luat decizia de a organiza BPN-ul la Vila Lac 1, nu în Modrogan. (vedeți video AICI)

Începând cu ora 18 se vor aduna protestatari la sediul PNL din Modrogan, aceștia solicitând formațiunii politice să nu decidă formarea unui Guvern alături de PSD, scenariu din ce în ce mai probabil potrivit semnalelor oferite de liderii ambelor partide. La fața locului a ajuns deja celebrul protestatar și revoluționar Marian Ceaușescu, care, în timpul unei transmisii live a postului de televiziune România TV, a ironizat Partidul Național Liberal în legătură cu formarea unui Guvern USL, transmițându-le reprezentanților liberali: "Ion Iliescu, noul președinte al PNL!". Senatoarea uselistă Alina Gorghiu era reprezentantul PNL intervievat de reporterul RTV, care, la un moment dat, s-a arătat deranjată de acțiunea de protest a revoluționarului Marian Ceaueșescu. 

Vedeți video: 



Acțiunea de protest a fost anunțată pe Facebook de activistul civic Sandi Matei: "Eveniment de protest preventiv...dar fff important de luat in calcul la negocierile psd-pnl.

DACA aceasta preconizata alianta toxica psd-pnl se finalizeaza pentru formarea noului Guvern, mergem la portile Parlamentului in ziua investirii sa le spunem clar acestor ticalosi ca ne-au tradat si mintit, iar lupta #rezist de 2 ani in strada nu poate fi manjita de niste politruci.

Dupa investire plecam in mars catre guvern sa le ,,uram,, bun venit noilor ticalosi !

Inca mai sper ca aceste jocuri mediatice de gradinita sunt doar parte din strategiile lor politice si in final vom avea Guvern pnl-usr-udmr, altfel vor simti tradatorii din pnl ca, cu psd doar ne-am antrenat iar cu ei vom matura pe jos.

Participati, invitati-va prietenii la acest eveniment, pentru ca acesta sa fie luat in calcul de acesti politruci in negocierile toxice psd-pnl".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.