Neo-feudalismul nostru mic. Oligarhia transpartinică, Iohannis și conservarea clanurilor


Neo-feudalismul nostru mic. Oligarhia transpartinică, Iohannis și conservarea clanurilor

Șansa reală de suspendare a lui Iohannis era condiționată de sprijinul PSD. După cele întâmplate săptămâna asta avem câteva concluzii:

Iohannis este slab și fricos. Un simplu site de suspendare a lui pe internet l-a băgat în fibrilații.

PSD e ținut stâns în lesă, dă din coadă și scheaună să facă voia stăpânului la primul fluierat.

PNL își pierde orice vagă aromă de identitate politică dacă intră la guvernare cu PSD. La următorul ciclu parlamentar trece pragul doar dacă se mai găsește la guvernare în momentul alegerilor.

Partidele au fost scoase din circuitul deciziilor, sunt simple forme de camuflare a unei oligarhii transpartinice care decide în afara cadrului constituțional.

Revenind la primul punct: reprezentantul oligarhiei transpartinice este în realitate extrem de slab, din toate punctele de vedere. Eforturile oligarhiei sunt destinate acum menținerii în funcție a lui Iohannis și conservării clanurilor.

AUR și USR vor fi împinse spre zonele de extremism cu tot felul de acuzații fantasmagorice. Soluția pentru aceste partide este să scoată la lumină permanent corupția oligarhiei transpartinice.

Altfel e frumos în neo-feudalismul nostru mic, lipsit de proiecte și dedat mizelor meschine. Ce contează sunt pârghiile de forță și rețelele de vasalitate. Să vedem cum vor fi împărțite feudele după coagularea oligarhică.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.