VIDEO. Ciolacu a șters pe jos cu Florin Cîțu la un eveniment public la care participa și acesta, spunând apoi că nu există „altă soluție politică” în afara alianței PSD - PNL. „Am pregătit împreună cu specialiștii noștri programul celor 100 de măsuri urgente pentru viitorul guvern”


VIDEO. Ciolacu a șters pe jos cu Florin Cîțu la un eveniment public la care participa și acesta, spunând apoi că nu există „altă soluție politică” în afara alianței PSD - PNL. „Am pregătit împreună cu specialiștii noștri programul celor 100 de măsuri urgente pentru viitorul guvern”

Florin Cîțu continuă înjosirea publică a Partidului Național Liberal, acceptând să fie criticat, fără replică, de către viitorul său coleg de coaliție guvernamentală, liderul PSD Marcel Ciolacu, care lasă impresia, prin ton și conținutul mesajului, că el ar fi, de fapt, liderul viitoare alianțe. Printre alte critici și observații, Ciolacu a înfierat -  într-un discurs rostit la ”Topului Național al Firmelor Private din România – 2021”, eveniment la care și premierul interimar a fost prezent în sală - guvernările liberale din ultimii doi ani care nu au fost capabile, în pandemie, să salveze de la faliment zeci de mii de firme.  

Marcel Ciolacu: „Ați fost cei mai afectați de criza economică generată de către pandemie (antreprenorii, n.red). V-ați văzut afacerile blocate, magazinele închise și mulți v-ați pierdut angajații. Guvernele din ultimii doi ani v-au promis multe, dar v-au oferit atât de puțin. Ne amintim de haosul la anularea Măsurii 3, de sprijin pentru companii. Zeci de mii de imm-uri s-au trezit peste noapte cu ajutoarele financiare, cu care pierduseră timp și energie, că nu mai vin deloc. Iar sectorul HORECA a fost pur și simplu sacrificat de o guvernare care a impus decizii incoerente și a manifestat o lipsă cronică de viziune economică. Zeci de mii de insolvențe și procese de faliment, asta este nota de plată pe care antreprenorii au fost obligați să le plătească pentru neputință și neștiință. (…)  

De aceea, am susținut împreună cu domnul Jianu (Florin Jianu, Preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor din România, n.red.), când am fost la guvern să discutăm despre PNRR că IMM-urile trebuiau prinse în acest plan național de proiecte de miliarde de euro. Din păcate, atunci vocea noastră nu a fost auzită. (…) Zilele acestea, am pregătit împreună cu specialiștii noștri programul celor 100 de măsuri urgente pentru viitorul guvern. Am alocat un capitol consistent soluțiilor de sprijinire activității IMM-urilor. (…)  

Fiecare dintre noi știm ce am greșit...cu adevărat voi ați greșit mai mult, fiindcă ați fost la putere. Vreau să vă asigur că, după discuțiile de ieri, am depășit momentul în care am făcut socotelile de sondaje, de procente, de poziționări...Eu consider că în acest moment, de răscruce, nu avem altă soluție politică. Dacă vom continua războiul dintre cele două partide mari, în martie vom vorbi de o nouă criză politică și să nu credeți că cei care vor să stăpânească această țară prin dezbinarea românilor se vor opri aici. Îmi asum acest proiect, sper să reușim să-l realizăm”.


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.