Iohannis pasează mingea către partidele parlamentare pentru a pune capăt crizei guvernamentale, fără a le oferi un termen limită în privința negocierilor


Iohannis pasează mingea către partidele parlamentare pentru a pune capăt crizei guvernamentale, fără a le oferi un termen limită în privința negocierilor

Președintele Klaus Iohannis a susținut joi, 4 noiembrie, o scurtă declarație pe parcursul căreia a precizat că nu va mai convoca consultări la Palatul Cotroceni până nu se conturează o majoritate parlamentară asumată care să susțină învestirea unui Guvern. Însă, Iohannis nu a setat un termen limită în care partidele parlamentare să ajungă la un consens. 

"Din păcate ultima propunere nu a întrunit un număr suficient de posibile voturi în Parlament, iar astfel Guvernul Ciucă nu s-a mai prezentat în Parlament. Între timp partidele au reluat discuțiile, iar acest lucru e foarte bun. Acum e clar că încercările de a forma Guverne minoritare nu au dus la rezultate. În consecință nu pot să accept astfel de abordări. În concluzie voi aștepta consultările formale până când din discuțiile între partide se cristalizează o majoritate, o majoritate asumată de partidele care vor să propună un Guvern. Abia atunci când acea majoritate va fi asumată, voi convoca consultări", a zis Klaus Iohannis. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.