SURSE. Discuții secrete între Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, care ar fi bătut deja palma, cu binecuvântarea lui Iohannis. Dîncu ar putea fi instalat la Ministerul de Interne, iar Firea la Muncă


SURSE. Discuții secrete între Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, care ar fi bătut deja palma, cu binecuvântarea lui Iohannis. Dîncu ar putea fi instalat la Ministerul de Interne, iar Firea la Muncă

Surse politice citate de stirileprotv.ro dezăluie că în PSD se fac deja scenarii pentru împărțirea ministerelor, după ce Florin Cîțu s-ar fi înțeles, neoficial, cu Marcel Ciolacu în vederea formării guvernului cu o largă susținere parlamentară. 

PSD și-ar dori un minister avizator, unul din zona economică și unul de forță. Conștienți că nu vor primi Justiția, social-democrații vizează Ministerul de Interne, unde Vasile Dîncu sau Paul Stănescu ar putea fi propuneri de ministru. 

La Finanțe, surse politice susțin că liderii PSD ar vrea să îl convingă pe viceguvernatorul BNR Leo Badea să preia postul. 

Mihai Tudose ar fi vrut să fie vicepremier sau ministru al Economiei, dar în discuțiile de până acum se pare că nu ar primi portofoliu. 

Gabriela Firea și Marius Budai au fost numele avansate în discuțiile din interiorul partidului pentru a prelua ministerul Muncii. 

Sănătatea ar putea merge la deputatul Alexandru Rafila, iar deputatul Natalia Intotero ar vrea să preia Educația. 

Împărțirea ministerelor ar fi fost agreată de Marcel Ciolacu și Florin Cîțu, într-o discuție neoficială pe care cei doi lideri ar fi avut-o în cursul zilei de miercuri, mai scrie siteul stirileprotv.ro. 

Aceștia vor avea o prima discuție oficială joi la Parlament. Pe lângă Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu, vor mai participa Dan Nica, Claudiu Manda și Mihai Tudose. Echipa liberală este condusă de Cîţu care va fi însoțit de prim-vicepreşedinţii Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu, Lucian Bode şi Rareş Bogdan, dar şi de secretarul general Dan Vîlceanu.

În cursul zilei de miercuri, Marcel Ciolacu ar fi avut o discuție și cu șeful statului. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.