Marian Petrache: "Ultimele poziții ale PSD îmi arată că NU vrea să participe la actul guvernării!"


Marian Petrache: "Ultimele poziții ale PSD îmi arată că NU vrea să participe la actul guvernării!"

Fostul președinte al PNL Ilfov, Marian Petrache, a atras atenția că PSD se află într-o situație win-win, întrucât ar avea de câștigat și prin intrarea la guvernare, dar și în cazul în care rămâne în opoziție. De asemenea, Petrache a precizat că, în opinia lui, prin multele condiționalități impuse Partidului Național Liberal, precum pachetul celor 100 de măsuri urgente pe care trebuie să le ia un Guvern, PSD arată că nu ar vrea de fapt să intre la guvernare. 

"Deci,

PSD-ul este într-o situație mai mult decât confortabila și asta fără sa facă ceva deosebit. Win-win, cum se zice. Vor câștiga și dacă vor fi la guvernare și dacă vor rămâne în opoziție.

Dacă PSD va accepta intrarea la guvernarea, vor premier și îndeplinirea unor facilitați imediate pentru electoratul lor. Cel puțin asta spun. Dacă rămân în opoziție vor fi marii câștigători din 2024.  

Cum s-a ajuns în situația asta? Nu este un secret. Dacă fostul premier desemnat Ciucă ar fi fost sprijinit și nu sabotat, azi am fi avut un guvern cu puteri depline și cu premier liberal, gata să-și asume guvernarea țării.  

Ultimele declarații ale liderilor PSD îmi întăresc convingerea că nu vor să participe la actul guvernării. Prin condiționalitățile pe care le lansează înainte de de orice întâlnire, forțează o guvernare PNL-USR-UDMR pe care să o controleze din Parlament.  

Azi țara are nevoie de un guvern stabil și orice calcul politic, calcul personal, orgolii, ambiții, sunt prea mici în fața acestui deziderat major", a scris Marian Petrache pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.