News Alert! Sorin Grindeanu, premierul OUG 13, a ajuns președinte interimar la Camera Deputaților cu voturile AUR și UDMR


News Alert! Sorin Grindeanu, premierul OUG 13, a ajuns președinte interimar la Camera Deputaților cu voturile AUR și UDMR

Social-democratul Sorin Grindeanu a fost votat, marți, în Biroul Permanent al Camerei Deputaților, președinte interimar al forului legislativ, cu voturile AUR şi UDMR, după ce mandatul interimatului lui Florin Roman (PNL) a expirat. Liberalii nu au fost prezenți la ședință. Au fost două propuneri, Sorin Grindeanu, de la PSD, respectiv, Cristina Prună, de la USR, transmite news.ro.

Acesta ar putea fi un prim semnal că alianța dintre PSD și PNL prinde contur, liberalii, care nici nu au avut un candidat, nici nu au votat împotrivă, facilitând practic alegerea lui Sorin Grindeanu. 

Sorin Grindeanu, controversatul premier instalat la Palatul Victoria de Liviu Dragnea, după alegerile din decembrie 2016, și în mandatul căruia a fost emisă infama OUG 13 care a scos sute de mii de români în stradă, spunea recent că nu își dorește această funcție.

„Nu mă interesează nicio funcție, cu atât mai puțin cea de președinte al Camerei Deputaților. Voi ocupa întotdeauna doar poziții legitimate prin vot sau date prin forța unor majorități. Nu funcții trase din căciulă, așa cum au făcut cei de la PNL și USR! România are acum nevoie de soluții, nu de o nouă împărțire pe sub masă a ciolanului”, scria Grindeanu, recent, într-o postare pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.