Ghici cine se grăbește să intre la guvernare? Nașa lui Liviu Dragnea de la Craiova: „Cred că s-ar impune o intrare la guvernare a PSD. Noi ne-am şi oferit în această perioadă cu specialiştii noştri” / „Logic ar fi să intrăm cu un premier PSD”


Ghici cine se grăbește să intre la guvernare? Nașa lui Liviu Dragnea de la Craiova: „Cred că s-ar impune o intrare la guvernare a PSD. Noi ne-am şi oferit în această perioadă cu specialiştii noştri” / „Logic ar fi să intrăm cu un premier PSD”

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, crede că s-ar impune intrarea la guvernare a PSD, susținând că PNL mai poate rămâne la Palatul Victoria doar dacă îi cooptează și pe social-democrați, pentru că liberalii lui Florin Cîțu nu mai au numărul de parlamentari pe care îl aveau acum trei zile.

Întrebată, luni seară, la România TV, dacă PSD ar intra la guvernare cu un premier PNL, Lia Olguţa Vasilescu, care este și vicepreședinte al PSD, dar și o apropiată a lui Liviu Dragnea căruia i se oferise să-i fie nașă la următoarea căsătorie, a răspuns: „Adevărul este că nouă trebuia să ni se dea mandatul în 2020 pentru a forma Guvernul, având în vedere că am fost câștigătorii alegerilor. Nu s-a întâmplat acest lucru. După doi ani de guvernare de dreapta cred că a înţeles şi populaţia că daca mai stăm foarte mult aşa s-ar putea să nu mai reparăm nimic. Încă trei ani cu guvernare de dreapta vă spun că poate să vină orice partid de pe planeta asta, nu mai poate să repare ce fac în ritmul ăsta”.

„Cred că s-ar impune o intrare la guvernare a PSD. De altfel, noi ne-am şi oferit în această perioadă cu specialiştii noştri şi ni s-a spus tot timpul  - vă e frică să intraţi la guvernare, aşteptaţi să treacă iarna - în niciun caz nu s-a pus problema aşa. Dimpotrivă, s-a pus problema să putem să intrăm la guvernare şi să ne continuăm reformele pe care le-am început”, a mai spus Olguța Vasilescu la RTV.

Și la B1Tv, social-democrata a făcut precizări asemănătoare adăugând că „logic ar fi să intrăm la guvernare cu un premier PSD. Repet, noi am câștigat alegerile, iar la ora actuală cel mai mare grup parlamentar este cel al PSD, dar probabil că mâine dimineață va fi întrunită conducerea partidului, se va da un mandat unei echipe de negociere și de aici încolo urmează să se întâlnească și să discute toate aceste lucruri. La acest moment, noi nu avem o altă decizie luată în conducerea PSD decât cea de astăzi, de la prânz, când am decis că nu vom susține guvernul Ciucă minoritar”.

„Noi putem să ne asumăm orice fel de portofoliu. Cred că după doi ani de guvernare de dreapta începe să realizeze lumea că, totuși, specialiștii cei mai buni din România au fost ai PSD. (…) Mă refer la toate ministerele. Da, și la Justiție am avut miniștri foarte buni. (…) Eu cred că ne vom concentra pe ministerele economice, pe ministerele de fonduri europene sau de dezvoltare, pe ministerele care se referă la protecția socială, agricultură”, a mai afirmat Olguța Vasilescu.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.