Parlamentul European predă oficial o LECȚIE de bună practică tuturor statelor membre, printre care și România, care aplică ILEGAL și eronat certificatul verde, discriminând o parte din cetățeni, încălcând libertăți și drepturi fundamentale


Parlamentul European predă oficial o LECȚIE de bună practică tuturor statelor membre, printre care și România, care aplică ILEGAL și eronat certificatul verde, discriminând o parte din cetățeni, încălcând libertăți și drepturi fundamentale

În sfârșit, Parlamentul European predă, public, O LECȚIE de bună practică tuturor statelor membre care aplică eronat și nelegal certificatul european digital COVID-19. 

Parlamentul European a luat o decizie prin care arată, subtil, cu degetul către toate statele membre care își discriminează o parte din cetățeni și le arată cum se aplică regulamentul certificatului european digital COVID 19, ca la carte. 

Din 3 noiembrie, Parlamentul European va facilita libera intrare a tuturor deputaților, angajaților și vizitatorilor, inclusiv a jurnaliștilor, indiferent de alegerea acestora, vaccinați sau nevaccinați, în toate cele trei clădiri ale instituției, de la Bruxelles, Luxembourg și Strasbourg.

ATENȚIE, decizia ține cont de specificul Parlamentului European, o instituție europeană care reunește deputați europeni și alți actori care călătoresc în și dinspre diferite state membre în mod regulat.

Măsura va permite deputaților europeni și angajaților revenirea la ședințele personale pentru activitățile parlamentare, garantând în același timp siguranța prin respectarea măsurilor de precauție în interiorul clădirii, cum ar fi culoarele de intrare, ieșire, număr maxim de 2 persoane în lifturi, dezinfectare, etc..

În acest context certificatul european digital este folosit strict în scopul pentru care a fost adoptat, acela de a permite cetățenilor care călătoresc din diferite state membre, să intre în clădirile Parlamentului European fără a fi nevoiți să prezinte un certificat sau o adeverință națională eliberată de statul ÎN care călătoresc, care să ateste fie vaccinarea, fie testarea, fie trecerea prin boală și, atenție, fără a impune vreo obligație pentru una din opțiunile atestării, așa cum se întâmpla în câteva state membre ca, de exemplu, Italia.

Și totuși, în plus, pentru a ajuta fiecare deputat, angajat, vizitator sau jurnalist, Parlamentul European, acceptă chiar și dovada pe hârtie a unui test negativ PCR efectuat în ultimele 48 de ore, punând la dispoziția deputaților și angajaților teste gratuite, abordare care, de exemplu, nu se întâmplă în România, deși există și această posibilitate.

Trebuie să știți că până acum o lună, accesul deplin în PE nu era posibil, tot printr-o decizie se recomanda munca în mediul online, în proporție de 80%, iar majoritatea deputaților intrau online pentru discursurile din sesiunile plenare sau din comisiile de specialitate.

Iată, Parlamentul European pune în practică regulamentul adoptat pe 14 Iunie 2021, arătând tuturor statelor membre cum se face, mai ales pentru a nu discrimina o categorie de cetățeni.

Sunt convins că și România poate, trebuie doar să vrea!

Între timp vă îndemn să fiți buni, înțelegători și responsabili, indiferent de alegerea pe care o faceți, pentru că viața are prioritate înainte de toate.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.