VIDEO. După excursia la piramide, Klaus Iohannis a fugit la golf în satul Pianu de Jos – Alba. Ludovic Orban: „Avem un președinte care a luat-o razna” / „Nu votez guvernul Ciucă. Este un eşec garantat, un eşec care poate avea nişte consecinţe constituţionale extrem de grave”


VIDEO. După excursia la piramide, Klaus Iohannis a fugit la golf în satul Pianu de Jos – Alba. Ludovic Orban: „Avem un președinte care a luat-o razna” / „Nu votez guvernul Ciucă. Este un eşec garantat, un eşec care poate avea nişte consecinţe constituţionale extrem de grave”

Președintele Klaus Iohannis a fost din nou la golf, week-endul trecut, în localitatea Pianu de Jos, județul Alba, pe terenul care aparține controversatului om de afaceri Werner Keul, un apropiat al liderului de la Cotroceni. Potrivit surselor g4media.ro, șeful statului ar fi ajuns la clubul de golf sâmbătă, în jurul prânzului, împreună cu soția. Administrația Prezidențială, chestionată pe această temă, nu a furnizat niciun răspuns cu privire la deplasarea lui Iohannis în localitatea Pianu de Jos. 

Invitat la Realitatea Plus, Ludovic Orban, fostul președinte al PNL, a comentat pasiunea pentru golf a președintelui, dar și comportamentul acestuia din ultima vreme: „Avem un președinte care a luat-o razna complet. Care parcă a uitat că este președintele României. Se comportă ca un turist străin care se află în România, ignorându-și complet obligațiile pe care le are față de cetățeni și acționând împotriva interesului României, în mod evident”.

„Preşedintele Iohannis are un comportament care nu mai are nicio legătură cu comportamentul pe care l-a avut atât timp cât noi am fost în parteneriat. Cred că nu-şi termină mandatul, vă spun sincer”, a mai afirmat Orban. 

Întrebat dacă va vota guvernul propus de Nicolae Ciucă fostul lider al PNL a răspuns: „am spus că nu-l votez”.

„A-l antrena pe domnul Ciucă în acest demers care în mod evident este un eşec garantat şi, mai ales, nu este un eşec oarecare, este un eşec care poate avea nişte consecinţe constituţionale extrem de grave... Unu: neînvestirea guvernului perpetuează acest guvern interimar care numai de treburile publice şi de interesul cetăţeanului nu se ocupă. Doi: îl pune pe Nicolae Ciucă într-o situaţie în care pierde o bătălie în care el nu conduce nimic. Sigur, eu pot să-mi pun întrebarea de ce a acceptat rolul ăsta: sigur, a acceptat rolul ăsta pentru că el, ierarhic, are un singur şef: pe comandantul suprem al Armatei, care e preşedintele României, care l-a târât în toată povestea asta”, a mai precizat Ludovic Orban pentru Realitatea Plus. 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.