Florin Cîțu afirmă, într-o postare, că ar fi fost la Colectiv în seara tragediei. Nimeni nu-și amintește să-l fi văzut însă pe acolo. Mesajul premierului demis a înfuriat zeci de cetățeni: „Ai tupeul și obrăznicia absolut revoltătoare și dezgustătoare să te agăți de o dramă, deși în mandatul tău oamenii au murit și mor cu zile”


Florin Cîțu afirmă, într-o postare, că ar fi fost la Colectiv în seara tragediei. Nimeni nu-și amintește să-l fi văzut însă pe acolo. Mesajul premierului demis a înfuriat zeci de cetățeni: „Ai tupeul și obrăznicia absolut revoltătoare și dezgustătoare să te agăți de o dramă, deși în mandatul tău oamenii au murit și mor cu zile”

Premierul demis Florin Cîțu scrie pe pagina publică de Facebook că ar fi aprins o lumânare în „memoria celor care au pierit la Colectiv”, așa cum face „an de an”. A făcut-o probabil și anul acesta cu aceeași discreție cu care o face „an de an”, practic nefiind văzut de nimeni aprinzând lumânări în cei șase ani care s-au scurs de la teribila tragedie soldată cu 65 de victime.   

Mai mult, Cîțu afirmă, în premieră absolută, că ar fi fost și el la Colectiv, la concertul celor de la Goodbye to Gravity, în seara dezastrului, și că ar avea prieteni printre răniții spitalizați. Să fie doar o altă minciună cinică a premierului mitoman? Căci dacă ar fi fost la Colectiv, așa cum afirmă acum, am fi știut deja, fie pentru că ar fi ajutat la evacuarea răniților, fie din zecile de interviuri, reportaje și documentare realizate post-Colectiv și în cadrul cărora au fost intervievați majoritatea supraviețuitorilor, fie din dosarul tragediei unde ar fi fost citat ca martor. 

Singurul loc cu o oarecare legătură cu Colectiv în care multă lume l-a văzut cu certitudine pe Florin Cîțu este curtea Colegiului Național Gheorghe Lazăr, unde, pe 13 septembrie, îndoliatul de astăzi a participat, relaxat, la inaugurarea anului școlar, alături de Cristian Popescu Piedone, condamnat la 8 ani de închisoare cu executare, în primă instanță, în dosarul „Colectiv” pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul mistuit de flăcări. 

Mesajul lui Florin Cîțu la șase ani de la tragedia de la Colectiv: „Am aprins astăzi o lumânare în memoria celor care au pierit la Colectiv, așa cum fac an de an. Este perioada în care îmi aduc aminte, inevitabil, de acea noapte în care am fost acolo, de prietenii care au ajuns la spital. Sunt 6 ani de la tragedia de la Colectiv, dar durerea este la fel de puternică”.  

 

Reacțiile cetățenilor:

Winzer Kristian: Dacă exista ceva “fantastic” la tine, acel ceva este ticăloșia profundă! 

Ai tupeul și obrăznicia absolut revoltătoare și dezgustătoare să te agăți de o dramă (care a tot fost folosită cu cinism de dreapta pentru a obține capital politic), deși în mandatul tău oamenii au murit și mor cu zile (fie arși în spitale, fie privați de măsurile, de tratamentul, de dotările și de personalul atât de necesare), în timp ce se dădeau/dau tunuri financiare în vremea pandemiei! Pentru asta nu simți durere, ticălosule?!?”

Rada Sonea:  Aprindeți câte o lumânare și pentru sutele de oameni care pier în fiecare zi în perioada asta din cauza incompetenței și ignoranței guvernului pe care îl conduceți”

Bogdan Cătălin Cazacioc: „Ati participat la deschiderea anului scolar impreuna cu inculpatul si condamnat la 8 ani de inchisoare in dosarul Colectiv, Piedone. Puteati sa refuzati.

Dorina Richea: „Păcat ca doar aprinzi lumânări, rămânem cu durerea, s a văzut cum LUPTI Cu CORUPTIA!. Nu am crezut ca după Dragnea, Dancila și alții ca ei, o sa pot detesta o alta persoană, ai ajuns de rasul curcilor ! Sa ți fie rușine, întinezi memoria acelor tineri!” 

Florin Lungu: Eu as aprinde o lumanare pentru PNL, zic. Pe voi nu va intereseaza de Colectiv. Va folositi de Colectiv, pentru imagine. Lumea s-a saturat de voi, nu va mai suporta!” 

Cosmin Anton: „Nu mai fă risipă de lumânări. La cun bubuie economia în capul tău doar la lumânare ne mai încălzim. Mergi. Și nu te mai opri. Decât într-o celulă de închisoare.” 

Ana-Maria Corduneanu: „E frumos că ai aprins o lumânare. Dar ca să nu mai aprinzi alte lumânări pe viitor, ai putea aloca bani pentru paturi ATI și paturi pentru marii arși la toate spitalele din țară. Doar că tu dai bani la primarii PNL care te-au făcut șef la partid pentru consultanță de zeci de milioane de euro pe care le fac limbricii de la partid. Dar na, e mai ieftin să aprinzi lumânări și să pui poze decât să faci investiții.” 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.