"Anticipatele rămân o variantă!". Descumpănit că PSD nu a fost cooptat pentru formarea unui Executiv USL, Ciolacu pune cruce învestirii Guvernului Ciucă


"Anticipatele rămân o variantă!". Descumpănit că PSD nu a fost cooptat pentru formarea unui Executiv USL, Ciolacu pune cruce învestirii Guvernului Ciucă

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, 29 octombrie, că partidul său nu va vota învestirea Guvernului minoritar Ciucă. Acesta a adăugat că o soluție era cea a cooptării PSD la guvernare pentru ca Guvernul Ciucă să fie învestit. Dat fiind faptul că și USR a anunțat că nu va susține un Guvern minoritar, șansele ca Executivul Ciucă să fie învestit sunt în prezent inexistente. 

Ciolacu: Eu am făcut un apel de responsabilitate la toate forțele politice. România în acest moment e la cea mai mare răscruce după cel de-al Doilea Război Mondial. Dacă nu înțelegem nici măcar acum cu ce avem de-a face și care sunt așteptările românilor de la noi, înseamnă că facem politică degeaba. Mai mult decât a făcut până acum PSD nu putem face. Am avut o deschidere totală să discutăm și cele 10 măsuri și programul de guvernare, am avut deschiderea și ca pe o perioadă scurtă să venim cu un Guvern de tehnocrați pentru ca ulterior să ne întoarcem la popor prin anticipate. PSD rămâne consecvent și consideră că soluția unui Guvern minoritar e o greșeală foarte mare, iar noi nu putem susține așa ceva. Când ai de-a face cu 4 crize, economică, sanitară, socială și politică, nu poți trece prin aceste crize cu un Guvern minoritar. Îți trebuie un Guvern stabil cu o majoritate în Parlamentul României. Un Guvern minoritar e o ruptură între Guvern și Parlament. Au mai existat Guverne minoritare în România, dar nu într-o astfel de situație de criză. Cu certitudine PSD nu va vota un Guvern minoritar. Nu e luată o decizie în acest sens, dar acest lucru o să-l recomand colegilor. 

Reporter: Soluția e să intre PSD la guvernare? Mai e loc de negocieri cu PNL?

Ciolacu: Nu am purtat niciun fel de negocieri cu PNL în acest sens. 

Reporter: Dar ar fi fost asta o soluție? 

Ciolacu: Era și asta o soluție. N-am exclus nicio soluție, mai puțin faptul că rămânem consecvenți, iar România nu are nevoie de un Guvern minoritar. 

Reporter: Dacă e respins Guvernul Ciucă anticipatele rămân o variantă? 

Ciolacu: Categoric! Întoarcerea la popor nu e nicio rușine și nicio catastrofă. Se organizează în primăvară. 

Reporter: E prea târziu pentru varianta Guvernului tehnocrat pe care ați propus-o? 

Ciolacu: Nu e târziu pentru nicio variantă. 

Reporter: Cât de mari sunt șansele să ajungem la anticipate?

Ciolacu: În acest moment sunt șanse și repet că nu e o catastrofă. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.