Dr. Elena Copaciu, medic ATI reîntors în sistemul public de sănătate pentru a ajuta în pandemie: „Pacienții devin agresivi când îi intrebi dacă sunt sau nu vaccinați” /„ Numai dacă ați ști! ...în zilele acestea se stinge o întreagă generație de bunici!”


Dr. Elena Copaciu, medic ATI reîntors în sistemul public de sănătate pentru a ajuta în pandemie: „Pacienții devin agresivi când îi intrebi dacă sunt sau nu vaccinați” /„ Numai dacă ați ști! ...în zilele acestea se stinge o întreagă generație de bunici!”

Elena Copaciu, medic primar de ATI la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală, reîntors anul trecut din sistemul privat de sănătate în cel public pentru a-și ajuta colegii sufocați de numărul mare de cazuri de COVID-19, scrie despre cât de mici sunt șansele de supraviețuire ale celor spitalizați cu forme severe de COVID-19, majoritatea nevaccinați. Medicul mai vorbește și despre reacțiile adverse multiple și despre eficiența relativ scăzută a tratamentelor administrate împotriva virusului, arătând că cea mai sigură și mai puțin riscantă cale este, deocamdată, vaccinarea.  

Elena Copaciu: „Numai dacă ați ști! ...în zilele acestea se stinge o întreagă generație de bunici! Ei mai întâi!  

Singuri în pustiul reanimărilor Covid, luptând pentru fiecare gură de aer, cu sau fără oxigen! Agonia în insuficiență respiratorie e cumplită! 

Într-o țară care nu are legislație "end of life care "! Pentru că nu avem politicieni capabili să își asume moartea în demnitate a seniorilor noștri! Moartea e subiect tabu în România, deși ne pândește zilnic pe undeva!  

În Covid vârsta celor cu forme grave a scăzut vertiginos! Pacienții devin agresivi dacă îi intrebi dacă sunt sau nu vaccinați, dar ne facem doar datoria unei anamneze medicale complete! La ATI nici nu mai contează dacă sunt sau nu vaccinați! "Regula" e: prezentare tardivă, fibroză pulmonară deja constituită, ivermectină până la toxicitate hepatică, tocilizumab de multe ori prea târziu dat( dacă o fi bun de ceva), aparținători care aleargă disperați după favipiravir( prea puține evidențe și prea mare risc teratogen), remdesivir( evidențe discutabile) sau, iar, tocilizumab( multe reactii adverse și beneficii incerte), etc.  

Și tot nu întelegem ca cel mai sigur tratament este preventia? Adică, vaccinul? 

Sperați în anticorpii monoclonali- nu sunt panaceu universal si sunt tot mecanism ARN! Nevaccinatilor privilegiati tratati precum Donald Trump, nu va temeti de acest mecanism ARN, ci doar de cel inclus in vaccinuri? 

Se pare ca vom avea si antiviral specific, Molnupiravir, veste extraordinara, dar sa vedem analiza organismelor FDA Si EMA si sa nu uitam ca, tratamentul cel mai sigur e preventia!”. 

Într-o altă postare, dr Elena Copaciu vorbește și despre cât de chinuitoare a fost afecțiunea pulmonară soldată cu insuficiență respiratorie severă de care a suferit în ultima parte a vieții regretatul lider țărănist Corneliu Coposu, arătând că pentru Covid-19 există totuși posibilitatea prevenției: „Când Corneliu Coposu spunea că nici Securitatea nu l-a chinuit ca boala aceea, cea care a dus la insuficiența respiratorie severă din finalul evoluției unui neoplasm pulmonar, ar trebui să înțelegem că și insuficiența respiratorie din Covid_19 urmează aceeași cale! Este o tortură de neimaginat în afara zidurilor spitalului și, spre deosebire de suferința dlui Coposu, pt Covid_19 avem prevenție, vaccin și, in curând vom avea și tratament! Până atunci nu avem decât să respectăm reguli elementare de sănătate publică!”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.