Uselistul Florin Roman cere excluderea din PNL a liberalilor care părăsesc grupul parlamentar și critică gruparea Cîțu. „Uşa PNL este închisă celor care îşi bat joc de PNL!”/ „Domnule Ludovic Orban, poate îți vei da și demisia din funcția de deputat câștigată pe listele PNL!”


Uselistul Florin Roman cere excluderea din PNL a liberalilor care părăsesc grupul parlamentar și critică gruparea Cîțu. „Uşa PNL este închisă celor care îşi bat joc de PNL!”/ „Domnule Ludovic Orban, poate îți vei da și demisia din funcția de deputat câștigată pe listele PNL!”

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Florin Roman, propune ca cei care demisionează din grupul parlamentar al PNL și dau declarații de natură să lezeze imaginea partidului să fie excluși. Mai mult, el i-a cerut public fostului lider liberal, Ludovic Orban, să demisioneze din funcția de deputat „câștigată pe listele PNL”. 

Reacţia lui Florin Roman vine după ce în cursul acestei săptămâni, mai mulți parlamentari liberali, în frunte cu deputaţii Ludovic Orban, Ionel Dancă, Luminița Barcari şi Constantin Şovăială, şi-au anunţat demisia din grupul PNL.

„O să propun colegilor ca cei care pleacă şi atacă partidul, să o facă din afara lui şi să le spunem clar: uşa PNL este închisă celor care îşi bat joc de PNL!”, precizează Florin Roman într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

„PNL este singurul partid istoric ce a rezistat în istoria sa îndelungată, in fata tuturor atacurilor venite din interior şi exterior! Şi va rezista in continuare! Sigur ca regret plecarea fiecărui coleg parlamentar. Vom pierde probabil 13-14 parlamentari din totalul de 134. Dar nu 40 cum vroia fostul presedinte”, mai scrie Roman pe Facebook. 

„Vom rămâne de departe cel mai important partid de dreapta din Parlament. PNL înseamnă şi 250.00 de membri, 1264 primari şi 17 preşedinţi de Consilii judeţene, fideli partidului, nu unui om. A mai încercat, recent şi Tariceanu să rupă PNL. Iar rezultatul este cunoscut. Nu mai există politic”, afirmă Roman. 

Într-o postare anterioară, deputatul îl criticase cu duritate și pe fostul lider liberal Ludovic Orban, cel care a deschis seria plecărilor din grupul parlamentar: „Înțeleg de la dl Orban ca e cu un pas in afara PNL! Și mai înțeleg ca săptămâna viitoare, pe final îl face și pe al doilea! 

E supărat ca nu mai este el presedinte al PNL, premier, presedinte al Camerei Deputatilor! Și ne vorbește de onoare! 

Onoare înseamnă sa nu tradezi partidul care ți-a dat totul! Iar dacă o faci, măcar domnule Ludovic Orban poate îți vei da și demisia din funcția de deputat câștigată pe listele PNL! Aveți aceasta onoare? 

Sau onoare ar însemna să multumiți PSD, cu voturile cărora ați ajuns premier, după moțiunea împotriva Vioricai Dancila! Tot PSD trebuie sa multumiți și la a doua înscăunare de premier! V-au votat in bloc! Dar la Dvs nu se pune! Am înțeles! Maxima ipocrizie!”.

Declarațiile de război ale lui Roman vin în contextul în care atât PSD, cât și USR au anunțat că nu vor vota un guvern minoritar, iar executivul propus de generalul Nicoale Ciucă ar avea nevoie 234 de voturi, dispunând în acest moment de cel mult 158 după plecarea „liberalilor lui Orban” care mai mult ca sigur nu vor sprijini cu un vot guvernul PNL – UDMR.  

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit joi seară cu premierul desemnat Nicolae Ciucă și cu președintele PNL Florin Cîțu, concluzia discuțiilor fiind că guvernul cu care va merge generalul în Parlament va fi unul minoritar, format de PNL și UDMR. În executivul lui Ciucă, Florin Roman ar putea fi ministrul Economiei, iar controversatul Cristian Bușoi, ministru al Transporturilor.  

Jurnalistul Mircea Marian spunea recent despre Florin Roman că e doar un Șerban Nicolae al PNL-ului: „toxic, obraznic și uselist. Plus că se crede șmecher: la tv înjură psd-ul, iar în parlament, când crede că nu-l vede nimeni, e bot în bot cu ei. Susținător aprins al pensiilor speciale pentru aleșii locali. Când a votat pentru această mizerie, PNL trebuia să îl excludă, dar l-a făcut lider de grup.

Prieten cu Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, un g*noaiș din noua generație Ciolacu, împreună cu care a avut grijă ca antena 3 să-și primească tainul de la bugetul de stat. Iar acum văd că e foarte atent cu smecherii plasați politic în ASF, cu salarii de 10.000 de euro, să mai primească niște bani de la contribuabili, pentru că pandemia înseamnă să plouă cu bani peste bugetari. Un proiect foarte, foarte, liberal”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.