EXCLUSIV. ”Unii deținuți politici erau împinși în gropile clocotitoare în care se stingea varul. Mureau topindu-se în var”. Scene abominabile desprinse din infernul Canalului. Traian Bodea, martor neîmblânzit al genocidului comunist


EXCLUSIV. ”Unii deținuți politici erau împinși în gropile clocotitoare în care se stingea varul. Mureau topindu-se în var”. Scene abominabile desprinse din infernul Canalului. Traian Bodea, martor neîmblânzit al genocidului comunist

Într-un interviu exclusiv acordat Podul.ro, domnul Traian Bodea – scriitor, fost profesor de limba română și fost deținut politic – enumeră, fără a le putea însă epuiza, chinurile abominabile în care au murit mulți dintre deținuții politici trimiși în lagărele Canalului, acolo unde cruzimea și teroarea au atins culmi de neimaginat. 

”Nu avem dreptul să uităm genocidul comunist!”, punctează Traian Bodea, amintind un detaliu puțin spus îngrozitor: unii deținuți din coloniile Canalului sfârșeau împinși în gropile clocotitoare în care se stingea varul, acolo unde se atingeau temperaturi uriașe. 

Vă prezentăm fragmentele în care domnul Traian Bodea amintește ororile Canalului: 

Traian Bodea: V-ați îngrozi dacă ați ști în câte feluri se putea muri în lagărele Canalului, în câte moduri erau uciși deținuții politici. Am vorbit cu supraviețuitori de la Canal care au fost martorii unor chestiuni abominabile. Uneori, deținuții erau împinși în gropile în care se stingea varul... Peste var se turna apă și începea să fiarbă, să clocotească, se atingeau temperaturi extraordinare acolo... Și deținuții mureau topindu-se în var... vă dați seama ce oroare, ce scene de infern? 

CITEȘTE și EXCLUSIV. Genocidul neștiut: Canalul MORȚII. Atrocitățile, gropile comune și amploarea genocidului săvârșit în lagărele de exterminare ale Canalului Dunăre-Marea Neagră. Procesul comunismului, un imperativ categoric

Dar acolo se murea foarte des în conjuncturi mult mai simple, pe care nici măcar nu le-am putea epuiza la o simplă enumerare – bătuți până la ultima suflare, torturați pentru tot soiul de motive inventate, azvârliți la izolare și lăsați să putrezească la propriu, cu lanțuri la picioare și în cele mai criminale condiții, zdrobiți cu bâta, cu cizma, împușcați sau striviți de surparea unui mal, fiindcă se produceau multe, multe accidente pe traseul Canalului. Se dădeau numeroase sancțiuni pentru nerealizarea volumului ăla uriaș de muncă. Acolo se murea de foame, se murea în urma a numeroase boli, în lipsa oricăror medicamente și a oricărei asistențe medicale. 

S-au întâmplat atâtea încât nici nu îți vine să crezi că așa ceva a fost posibil, dar asta-i pura realitate și, din păcate, fac o mică paranteză, tinerii de azi nu mai aud, sau dacă aud nu le vine să creadă că s-au putut petrece asemenea atrocități în istoria noastră recentă. Dar asta și pentru că nu sunt informați corect, fiind însă bombardați în permanență cu informații false, cu relativizări pervers gândite, astfel încât le vine greu să creadă adevărul. 

CITEȘTE și EXCLUSIV Interviu. ”Anchetatorul Securității își stingea țigările pe brațele mele”. Cumplitele cazne ale fostului deținut politic Traian Bodea, arestat de Securitate la numai 15 ani. Crimele săvârșite de Iosif Koller la Aiud și turnul groazei de la Ocnele Mari / Interviu eveniment

Domnule, nu se poate să dăm uitării un astfel de moment al istoriei noastre recente cum este genocidul comunist. Sigur că trebuie să reținem lucrurile bune, să ne mândrim cu ele, dar avem datoria să nu uităm momentele acestea tragice, când noi românii am suferit cumplit, rămânând însă un popor creștin și un popor care iubește țara asta cu adevărat.

Citește întregul interviu AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.