Economia chineză întâmpină probleme imense. Cele mai mari companii de construcții ale Chinei comuniste se prăbușesc pe rând


  • ACP
  • Oct 26, 2021 19:56
  • 5657
Economia chineză întâmpină probleme imense. Cele mai mari companii de construcții ale Chinei comuniste se prăbușesc pe rând

Dezvoltatorul imobiliar chinez Modern Land a ratat marți plata unei obligațiuni de 250 milioane dolari, ceea ce confirmă încă o dată faptul că piața imobiliară chineză este în continuare într-o situație foarte dificilă. 

Cei din conducerea Modern Land au dat vina pentru plata ratată pe o criză neașteptată a numerarului din China, care ar decurge dintr-o serie de factori „inclusiv mediul macroeconomic, mediul industriei imobiliare și pandemia COVID-19”

Publicația chinezească Cailian Press a raportat că înainte de a rata plata, Modern Land a încercat să vândă parte din investiții, să împrumute parte din suma datorată și să își adauge investitori strategici, dar nu a reușit să adune nici măcar în parte banii necesari pentru plata datoriei. 

Un investitor chinez, care a cerut să nu fie numit, a declarat pentru presă că dezvoltatorii imobiliari din China ajung în stare de nerambursare „unul câte unul”, ceea ce face că toți să se întrebe cine mai urmează să aibă probleme. 

Reprezentanții Comisiei Naționale pentru Reforma și Dezvoltare (planificatorul de stat al Chinei), urmează să se întâlnească cu companiile imobiliare care dețin datorii mari în dolari, pentru a face un bilanț al volumului total al datoriilor și al capacității lor de rambursare, pe fondul preocupărilor crescânde legate de lichiditate, dar și pentru a încerca să găsească o soluție pentru a stopa dezastrul din domeniul imobiliar. 

Deși ar putea fi posibil ca guvernul de la Beijing să poată găsi soluții și resurse pentru problemele actuale, de frica extinderii crizei și în alte sectoare, criza din domeniul imobiliar arată cât de vulnerabila este cea de a doua economie a lumii, despre care se credea că nimic nu îi poate încetini ori opri marșul spre primul loc – sursa AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.