VIDEO. Dezamăgit de atitudinea și manevrele lui Klaus Iohannis, scriitorul Radu Paraschivescu vrea să renunțe la decorația primită de la Administrația Prezidențială. „Vreau s-o dau înapoi. E pur și simplu o atitudine pe care simt că trebuie să o am”


VIDEO. Dezamăgit de atitudinea și manevrele lui Klaus Iohannis, scriitorul Radu Paraschivescu vrea să renunțe la decorația primită de la Administrația Prezidențială. „Vreau s-o dau înapoi. E pur și simplu o atitudine pe care simt că trebuie să o am”

Situația politică și sanitară în care se află România în prezent, iresponsabilitatea, instabilitatea, lipsa de solidaritate, tensiunile din societate și jocurile de culise ale celor mai importanți lideri ai României, soldate cu mii de morți, l-au scârbit atât de tare pe renumitul scriitor Radu Paraschivescu încât ia în calcul să renunțe la decorația primită de la Administrația Prezidențială. Este vorba de Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, categoria A „Literatura“, care i-a fost acordat în 2020.  

”Vreau s-o dau înapoi. E pur și simplu o atitudine pe care simt că trebuie să o am. Simt că e un gest pe care trebuie să îl fac pentru că, după părerea mea, nu trebuie să mai țin obiectul acela la mine în casă. M-a supărat pentru că l-am creditat prin vot (n.r. - pe Klauss Johannis). Și nu doar prin vot. Și am spus că lucrurile pe care le face sunt lucruri bune. Chiar au fost, până la un punct. 

M-am făcut că uit, deși nu am uitat, că el e fostul viitor premier al USL-ului, premierul GRIVCO, încârdășit cu Dan Voiculescu, cu Victor Ponta și alți domni de bine. Și am tot spus că omul are dreptul la a doua șansă și ca va fi un om reformat din punct de vedere moral și va conduce bine lucrurile. Povestea pe care domnia sa, împreună cu clasa politică, o arată de câteva luni încoace mă face să iau în calcul foarte serios restituirea decorației”, a spus Paraschivescu, la Digi FM. 

„Ce se întâmplă cu noi în ultimele luni, nu cred că ne mai dă dreptul să ne numim o țară. Ne numim suprafață, ne numim teritoriu. Pentru că țara, în momentele grele, se adună. Și locuitorii ei au o formă de solidaritate. Acum, de când cu pandemia asta, suntem un teritoriu populat de două triburi: tribul vaccinaților și tribul nevaccinaților. Triburile astea două își dau în cap, se agresează în toate felurile posibile și în toate mediile posibile. 

Clasa asta politică pe care o avem acum este atrofiată moral și tratează fix în funcție de agenda ei tot ce se întâmplă. Așa am ajuns în situația unor tergiversări nepermise. Așa am ajuns să avem consultări peste consultări plasate peste câteva zile, peste o săptămână. Așa am ajuns cu o încercare de guvern sortită eșecului încă din capul locului. Totul făcând parte tot dintr-un joc politicianist. Împingi un om să încerce să formeze un guvern. Omul ăla, care m-aș fi așteptat să fie mai puțin naiv, acceptă pentru că alții nu sunt. Și folosește toate cele 10 zile. Asta este de neiertat. Eu am votat cu USR. Este de neiertat să faci așa ceva pe seama sănătății românilor. 

Și vine un președinte la care mă așteptam să își schimbe discursul. Și mă așteptam să aibă o formă de reacție cât de cât rapidă. Tu când vezi că îți mor 500 și ceva de oameni, nu știi tu, profesor de fizică, regula de trei simplă? Nu știi că 574 de morți, la o populație de 18 milioane, cu vaccinul la dispoziție, înseamnă mult, mult, mult mai rău decât Italia acum un an jumate fără vaccin? Nu poți să faci calculele astea elementare? 

Te lași atras în toate jocurile astea de-a uite premierul, nu-i premierul, accepți ca PNL-ul să îți vină la consultări fără un premier, cu o foaie albă, în așa fel încât tu să poți să faci a doua propunere cu același nume de premier? Accepți toate mizeriile astea și te numești președinte? 

Nu vă supărați... eu l-am votat pe Klaus Iohannis de două ori. Bine că i se termină mandatul”, a mai spus Radu Paraschivescu. 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.