PNL s-a prăbușit în sondaje. „Aripa Cîțu” are sub pragul de intrare în Parlament, iar „Aripa Orban” este cu mult sub USR și AUR


PNL s-a prăbușit în sondaje. „Aripa Cîțu” are sub pragul de intrare în Parlament, iar „Aripa Orban” este cu mult sub USR și AUR

Pagina de Facebook Europe Elects publică un sondaj preluat de pe siteul Gazeta Civică, sondaj realizat la solicitarea Alianței Pentru Patrie, formațiune nou înființată pe care Liviu Dragnea o conduce din umbră și care s-a transformat într-un soi de refugiu pentru pesediști celebri căzuți în dizgrația actualei conduceri social-democrate gen Codrin Ștefănescu, Carmen Dan sau Liviu Marian Pop. 

Potrivit sondajului, a doua formațiune politică în preferințele electoratului este USR cu 17,5%, urmată de AUR cu 17% și PNL cu aproximativ 14,5% în situația în care cumulăm scorurile, întrebările fiind puse diferențiat pentru aripile Cîțu și Orban. 

Gazeta Civică: la comanda celor de la partidul lui Dragnea (Alianța Pentru Patrie), în perioada 12-17 octombrie s-a efectuat un sondaj de opinie care vizează intenția de vot pentru parlamentare. Sondajul s-a efectuat prin metoda CATI (adică telefonic) și a avut un număr de 1133 respondenți. Pentru prima dată, PNL-ul a fost măsurat pentru cele două aripi distincte. Aripa CÎȚU și aripa ORBAN.  

Iată rezultatele complete:  

1. PSD: 30% 

2. USRPLUS: 17,5% 

3. AUR: 17% 

4. PNL ARIPA ORBAN: 11,5% 

5. PMP: 6% 

6. PRO-ROMÂNIA 5% 

7. UDMR: 4%  

8. ALIANȚA PENTRU PATRIE: 3,5% 

9. PNL ARIPA CÎȚU: 3% 

10. ALDE: 1,5% 

ALȚII: 1% 

Observație: reprezentarea grafică a celor de la Europe Elects conține o eroare - PPU (Partidul Puterii Umaniste, cel mai probabil) cotat cu 4% - situație care nu se regăsește și în sondajul APP pe care îl aveți mai sus în text. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.