Autocratul Putin se dă bastion al conservatorismului! Ce naște din Stalin și Hrușciov, ține discursuri împotriva culturii Occidentale...


Autocratul Putin se dă bastion al conservatorismului! Ce naște din Stalin și Hrușciov, ține discursuri împotriva culturii Occidentale...

Președintele rus Vladimir Putin a făcut mai multe declarații vehemente la reuniunea clubului de discuţii Valdai din Soci, lansat o adevărată tiradă împotriva valorilor occidentale în discursul său, pe modelul predecesorilor săi, dictatorii sovietici de tristă amintire Iosif Vissarionovici Stalin și Nikita Sergheevici Hrușciov.

Ajutat fiind, ce-i drept, și de ofensiva neo-marxismului, aflată în plină desfășurare în lumea liberă occidentală, Putin și-a subliniat în stil propriu viziunea asupra ideologiei Rusiei, definind poziția Federației ca fiind o contrabalansare la ceea ce el a numit ” o cultură a anulării, un rasism de sens invers și o propagandă înfirorătoare a transgenderismului în rândul copiilor.

Opoziția față de aceste teme predilecte ale progresismului mondial i-a oferit lui Putin posibilitatea de a se erija în mod fals și propagandistic într-un simbol al conservatorismului, la fel cum, în urmă cu trei sferturi de secol, lupta împotriva Germaniei naziste dădea posibilitatea tiranului criminal I.V. Stalin să pozeze în eliberatorul primordial al lumii de sub ”jugul imperialismului fascist”.

De asemenea, în tiradele sale împotriva Occidentului, Putin nu a pierdut ocazia să ”fure curent”, stârnind zâmbete în momentul în care a afirmat că turiștii străini vin și se vaccineză în Rusia grație calităților vaccinului Sputnik V, un alt moment interesant fiind acela în care președintele rus a recunoscut interesele economice pe care le Moscova le are în Afganistan în momentul de față.

Iată, în cele ce urmează, și câteva citate extrem de sugestive din discursul prezentat de Putin la Forumul de Discuții Valdai:

Vestul „monstruos”

„Suntem surprinși să vedem ce se întâmplă în țări care se prezintă ca niște fanioane ale progresului... Lupta pentru egalitate și împotriva discriminării se transformă într-un dogmatism agresiv care se limitează la absurd.”

„Stoparea rasismului este un lucru necesar și nobil, dar noua „cultură a abolirii” se transformă în „discriminare de sens invers”, pozitivă... Aici, în Rusia, majorității absolute a cetățenilor noștri nu îi pasă ce culoare are pielea unei terțe persoane.”

„În Occident, oamenii care îndrăznesc să spună că bărbații și femeile încă mai există ca fapt biologic sunt aproape ostracizați... Ca să nu mai vorbim de faptul pur și simplu monstruos că astăzi copiii sunt învățați de mici că un băiat poate deveni cu ușurință fată și invers.”

„Să spunem lucrurilor pe nume! Această atitudine duce, pur și simplu, la crime împotriva umanității sub steagul progresului.”

Rusia, simbolul „conservatorismului rezonabil”

„Vom fi ghidați de ideologia conservatorismului sănătos (...) În era viitoare a reajustării globale, care poate dura destul de mult și a cărei perspectivă finală este necunoscută, conservatorismul moderat este cea mai rezonabilă linie de conduită.”

„Societatea noastră a dezvoltat o „imunitate colectivă”, așa cum se spune acum, la extremism, extremism care duce la revolte și la colaps social și politic.”

„Conservatorismul nostru este conservatorismul optimiștilor... Și, desigur, suntem gata să lucrăm cu partenerii noștri de dragul unor obiective nobile comune.”

Turismul de vaccinare”

„Poate se întâmplă contrariul, dar am auzit în repetate rânduri următoarele: cetățenii europeni vin aici pentru a se vaccina cu Sputnik V, iar apoi cumpără un certificat fals în Europa, care să ateste faptul că s-ar fi vaccinat cu Pfizer. Serios, asta spun medicii europeni. Ei cred că Sputnik este mai fiabil și mai sigur.”

„Nu spun asta pentru a face propagandă Sputnik-ului. Vorbesc despre ușurința cu care poți falsifica certificatele de vaccinare... Așa că mi se pare că nu ar trebui să urmărim certificarea imunizării cu un anume vaccin, ci ar trebui să convingem și să dovedim oamenilor că vaccinarea este mai bună decât boala.”

Retragerea SUA din Afganistan”

„Cred că S.U.A și președintele Joe Biden au făcut ceea ce trebuie, hotărând să retragă trupele... Dar, din moment ce au început această „mizerie”, nu ar trebui să-și decline responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă acum și pentru viitor (...) „Primul lucru pe care ar trebui să-l facă, în opinia mea, ar fi să deblocheze exploatațiile afgane și să permită Afganistanului să-și rezolve cele mai importante probleme sociale și economice.”

„Rusia are proiecte majore specifice care pot fi implementate acolo... Serviciile noastre speciale sunt în contact cu structurile relevante din Afganistan.”

„Vom continua să conlucrăm în mod activ cu China pe o bază bilaterală... alocând resursele necesare și creând condițiile pentru ca cetățenii țărilor noastre să se simtă în siguranță, indiferent de ceea ce se întâmplă în Afganistan”.

Falsul spionaj și statutul de agent străin

„Ați spus că statutul de agent străin pe care îl au unele organizații din Rusia nu este decis în instanță. Dar nici în SUA nu se decide în instanță, acolo totul este la latitudinea Departamentul de Justiție. Mergeți și întrebați-i pe cei de la Russia Today ce pățesc! Știți cât de grav este? S-a ajuns chiar și la urmărirea penală. Noi nu avem nimic de genul asta... legea noastră nici măcar nu îi împiedică să-și continue activitățile politice.”

„Pur și simplu banii pe care organizațiile îi primesc din străinătate, de acolo, ar trebui evidențiați, iar societatea rusă ar trebui să știe că cineva are o astfel de poziție, o anumită viziune asupra politicii interne sau ceva de genul acesta, dar că își primește banii din strainatate."

„Din câte știu eu, nu există o înregistrare nediscriminatorie a agenților străini. Cred că pericolul acestui lucru este cu adevărat exagerat.”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.