Guvernul Ungariei ajută reconstrucția bisericilor cu sume mari, dar investește în același timp și în construcția celui mai mare supercomputer european


  • ACP
  • Oct 20, 2021 21:33
  • 1201
Guvernul Ungariei ajută reconstrucția bisericilor cu sume mari, dar investește în același timp și în construcția celui mai mare supercomputer european

Guvernul de la Budapesta a aprobat un plan de sprijin pentru reconstrucția unui număr mare de biserici ale comunităților maghiare din localitățile unde populația este majoritar maghiară, din țările din jurul Ungariei. Valoarea totală a sprijinului este de aproximativ 73 de milioane de euro, din care vor fi reparate aproximativ 1.400 de biserici. Biserica romano-catolică a salutat sprijinul oferit de statul maghiar, adăugând că alte țări nu din regiune nu își susțin la fel de bine comunitățile creștine din afara țări – sursa AICI.

În același timp, Ministerul Tehnologiei și Inovației de la Budapesta a anunțat că a stabilit să susțină, printr-un parteneriat public-privat, construcția celui mai mare supercomputer din Europa. Supercomputerul va opera în domenii ca serviciile bancare prin telefon, dar și educația, cercetarea și dezvoltarea, atât pentru domeniul public cât și pentru cel privat. 

Mai exact, ministerul dorește ca pe lângă partenerul OTP Bank, cu care face această investiție, computerul să poată fi folosit și de administrația de stat, de universități și de firmele private mici și mijlocii. Astfel guvernul maghiar pune în practica strategia pentru Inteligența Artificială, stabilită în 2019, plasându-se in avangarda europeană din domeniul cybernetic – sursa AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.