Iohannis se leapădă de Cîțu. Coaliția 2.0 se naște cu forcepsul


Iohannis se leapădă de Cîțu. Coaliția 2.0 se naște cu forcepsul

Era mai mult decât evident că Guvernul Cioloș 2 nu va trece. Însă va câștiga la nivel de imagine: și-au asumat o misiune, dar și-au dus-o până la capăt, astfel încât electoratul va uita gogomania lui Barna din 2019, când a spus că USR nu-și asumă să scoată țara din criză.

Aseară, Iohannis a spus că România e într-o criză totală, sperând să aibă același impact ca anul trecut în lockdown, unde și atunci se juca de-a guvernarea și era intoxicat de beția puterii și voia neapărat anticipate. 

Acum, e prins iarăși în jocuri politice, iar “sursele” spun că nu-l mai vrea pe Cîțu, acest lucru fiind evident de câteva săptămâni și am putea înțelege cine a ”scurs” informația cu dosarul din SUA: Cîțu a fost “împușcat în picior” astfel încât să “șchiopăteze” până la final, unde-și va da ”duhul” politic. Iohannis, Hellvig, Pahonțu & comp, mai lăsați Netflixul și House of Cards! 

Din nou, singura opțiune reală la acest moment este coaliția PNL-USR-UDMR 2.0, cu noi negocieri și toate funcțiile pe masă, de sus până jos. Acum, când Cioloș a fost refuzat de Parlament, va avea un ascendent moral astfel încât să-și strângă în jurul partidului toată zestrea electorală. Înfrângerea din Parlament e muniția necesară pentru anticipate și o vor folosi din plin cu mesajele lor consacrate anti-sistem. Însă, nu se va ajunge la anticipate pentru că e riscul prea mare, iar acum Iohannis trebuie să bată cu pumnul în masă la PNL și să discute cu Boc & Co, unde Cîțu va fi sacrificat. 

Singura surpriză care poate apărea este Orban și parlamentarii lui.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.