VIDEO. Senatoarea Șoșoacă, spectacol sinistru la morga Institutului Marius Nasta. A filmat sacii cu trupurile decedaților de COVID-19 și a zbierat că ea a schimbat protocolul de înhumare. A liniștit-o din nou Beatrice Malher care i-a demontat cu calm teroriile conspiraționiste, îndemnând lumea să se vaccineze chiar în LIVE-ul urlătoarei


VIDEO. Senatoarea Șoșoacă, spectacol sinistru la morga Institutului Marius Nasta. A filmat sacii cu trupurile decedaților de COVID-19 și a zbierat că ea a schimbat protocolul de înhumare. A liniștit-o din nou Beatrice Malher care i-a demontat cu calm teroriile conspiraționiste, îndemnând lumea să se vaccineze chiar în LIVE-ul urlătoarei

O situație inedită s-a produs, luni, în curtea Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, unde Șoșoacă mersese să filmeze la morga instituției, reclamând că, deși ea a schimbat protocolul de înhumare a morților de COVID-19, noile prevederi ar fi încălcate, decedații fiind duși pe ultimul drum la fel ca înainte de discuțiile din spațiul public, adică în saci negri sigilați, și nu cu sicriul descoperit.  

Invitată de managerul Beatrice Mahler să oprească live-ul și circul și să aibă o discuție civilizată într-un birou din institut, Diana Șoșoacă a refuzat, acuzând că se petrec crime și că vrea să știe de ce sunt morții de COVID-19 înhumați în saci de plastic.  

„Cine a dat ordin ca oamenii să fie puși în saci de plastic când protocolul este schimbat datorită intervențiilor mele în Senatul României și nu aveți dreptul să puneți oamenii în saci de plastic ?! Unde este respectul...”, s-a răstit Șoșoacă, gâfâind, la Beatrice Malher. 

Beatrice Malher: „Pacienții sunt îmbrăcați, cei care au mai mult de 14 zile sunt îmbălsămați și sunt puși în sicriu. Cei care au mai puțin de 14 zile sunt puși în saci de plastic conform procedurii”. 

Dialogul s-a oprit temporar după ce mai mulți cetățeni îndoliați i-au reclamat managerului Malher că formalitățile, obținerea hârtiilor necesare pentru ridicarea apropiatului decedat durează prea mult. 

„Ce i-au făcut acolo de l-au omorât că el vorbea?! Spuneți-mi și mie!”, i-au strigat lui Malher rudele unui pacient decedat.  

„Cât durează actele alea să putem să luăm certificatul de deces?”, a strigat un alt apropiat al decedatului.  

„Chemați poliția că vreau să depun plângere tuturor din acest spital”, a urlat și Șoșoacă. Apoi după mai multe minute de urlete incoerente, lucrurile s-au mai calmat, tonul a coborât, iar doctorița Mahler a răspuns civilizat la întrebările agresive și insinuante ale senatoarei circare. 

„Cum le răspundeți colegilor dvs pneumologi ca spun că nu e bine să dați oxigen pur acestor pacienți având în vedere că oxigenul pur arde plămânii?!”, a chestionat-o Șoșoacă pe Mahler. 

„Oxigenul pur nu arde plămânii. Este un medicament care este extrem de important pentru supraviețuirea acestor pacienți. Concentrația de oxigen diferă, dar când ai un plămân care este afectat peste 90%, adică 90% din plămân nu mai funcționează, în acel 10% cât rămâne din plămân trebuie să acorzi o concentrație cât mai mare pentru ca oxigenul din sânge să rămână la un nivel la care creierul și inima să poată funcționa. Dacă inima funcționează în concentrație scăzută de oxigen, există riscul ca pacientul să dezvolte infarct în condițiile în care avem COVID și știm că este și o boală a vaselor, acest lucru este extrem de riscant pentru pacient. 

Și atunci pacientul vorbește cu tine acum, este prezent, dar peste câteva ore și asta, din păcate se întâmplă des, face o tromboză, o combinație a vasculitei induse de COVID, dar și a deficitului de oxigen și face infarct și decedează. Sunt foarte multe cazuri, din păcate, în terapie și în secție, de pacienți care nu pot să depășească acest moment și de aceea necesarul de oxigen din această boală este foarte mare”, i-a explicat Mahler.  

„Din punctul meu de vedere, vaccinarea, excluzând situațiile în care persoanele respective au contraindicații, dar sunt foarte puține... lumea trebuie să înțeleagă că acești anticorpi pe care îi formează organismul ca urmare a vaccinării sunt practic similari – dar sunt anticorpii naturali, produși de noi - anticorpilor monoclonali, după care acum alergăm toți, pe bună dreptate pentru că, până la urmă, fac diferența între viață și moarte, pentru că un pacient care face acea doză de anticorpi monoclonali sau are anticorpii produși de vaccin în organism are șanse extrem de mici să ajungă în terapie intensivă. Doar dacă are un sistem imunitar foarte slăbit, are boli consumptive sau sunt pacienți cu boli la final de evoluție și indiferent ce ai da ca tratament imunitar și vaccin, și anticorpi moniclonali, organismul lor nu poate să mai...”, a mai spus Mahler.  

Șoșoacă: „Eu dacă s-ar introduce pedeapsa capitală și aș fi pusă să aleg între a fi vaccinată cu vaccinul cu ARN mesager și pedeapsa cu moartea, eu vă spun că aș alege pedeapsa cu moartea”.  

„Haideți să vă spun ce este ARN-ul mesager. Este o informație. Ca și cum un poștaș vine la poarta Institutului Marius Nasta cu o scrisoare și în momentul în care ne dă scrisoarea respectivă ne spune, de exemplu, care este procedura de administrare a oxigenului. El nu intră înăuntru. Ne lasă scrisoarea. Noi citim scrisoarea. Am învățat-o, o rupem și știm să folosim. ARN mesager intră în organism, ne lăsăm un mesaj la prima trecere prin celulă, dar nu ajunge în nucleu, în ribozomi. Niște organite, niște uzine din interiorul celulei citesc mesajul, distrug scrisoarea și informația este folosită de organism ca să producă anticorpi. Așa cum susțineți anticorpii monoclonali ca terapie benefică...”, i-a explicat Beatrice Mahler.  


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.