Polonia și Ungaria dau lecții Germaniei și Franței, potrivit statisticilor Eurostat publicate luna asta. Lecții în privința migrației pentru muncă


  • ACP
  • Oct 15, 2021 14:26
  • 5993
Polonia și Ungaria dau lecții Germaniei și Franței, potrivit statisticilor Eurostat publicate luna asta. Lecții în privința migrației pentru muncă

Printre politicile europene impuse de la Bruxelles și respinse categoric de Polonia se află și cea a permiterii migrației necontrolate, migrație folosită anul acesta ca armă de Moscova, care a împins la granița polonă mulțimi de afgani nedoriți de guvernul de la Varșovia. 

Însă în ciuda faptului că Varșovia nu dorește sub nici o formă să permită valurilor necontrolate de migranți din Africa ori Orient să intre pe teritoriul polonez, Polonia este de fapt țara care a emis, în 2020 cel mai mare număr de permise de ședere cetățenilor din afara Uniunii Europene, pentru al patrulea an consecutiv, după cum arată cifrele Eurostat. 

Anul trecut au fost eliberate de autoritățile poloneze aproape 600.000 de permise de ședere pentru cetățeni din afara Uniunii Europene, număr care reprezintă mai mult de un sfert din totalul de 2,2 milioane de permise eliberate în întregul bloc european. 

Germania a eliberat doar 313.000 de permise de ședere pentru cetățeni străini, adică puțin peste jumătate din numărul emis de Polonia, ca și Spania, care e emis 312.000 permise, în timp ce Franța a emis numai 226.000, iar Italia 106.000. 

Dintre permisele eliberate de Polonia, 502.000, adică 82% dintre ele, au fost destinate celor care au venit să muncească, iar restul pentru reunificarea familiei, educație și alte motive. 

Germania a eliberat pentru muncă doar 4,6% din permisele de ședere pentru cetățenii din afara Uniunii Europene, iar Franța doar 11,9%, foarte mulți dintre cei din cele două țări ce au din 2020 permisul de ședere primindu-l pentru reîntregirea familiei sau alte motive. 

Ungaria, altă țară care se opune categoric migrației necontrolate, a emis 55.000 de permise anul trecut, mai mult de dublul numărului emis de România, cu numai 17.844 de permise, ceea ce face tara noastra una dintre țările europene cu cele mai scăzut nivel al emiterii acestor permise. 

La fel ca în Polonia, în Ungaria majoritatea permiselor de ședere au fost acordate pentru muncă, fapt înregistrat însă și în cazul permiselor acordate în România. 

Polonia, țara campioană la acordarea permiselor de ședere, a primit un număr mare de migranți din Ucraina (82% din total), dar și din Belarus, Rusia, Georgia și Turcia. Numărul mare de permise de ședere pentru angajare arată și cât de bine merg economii Poloniei și Ungariei, care reușesc să fie rezolvate foarte eficient nevoia de forță de muncă mai mult sau mai puțin calificat, ceea ce este calificat și pentru a fi țări care ar trebui să dea lecții la Bruxelles în privința migrației. Iar guvernele Germaniei și Frantei ar face bine să lase tonul mai jos măcar pe această problemă - sursa AICI.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.