VIDEO. Ludovic Orban a anunțat ziua și ora la care demisionează din fruntea Camerei Deputaților. Fostul lider al PNL acuză că decizia lui Iohannis de a-l desemna pe Cioloș este o cacealma. ”Nici PNL, nici alte partide nu vor vota învestirea unui guvern Cioloș”


VIDEO. Ludovic Orban a anunțat ziua și ora la care demisionează din fruntea Camerei Deputaților. Fostul lider al PNL acuză că decizia lui Iohannis de a-l desemna pe Cioloș este o cacealma. ”Nici PNL, nici alte partide nu vor vota învestirea unui guvern Cioloș”

Fostul lider al PNL Ludovic Orban precizează că își depune oficial, miercuri, ora 12:00, la Secretariatul General, demisia de la conducerea Camerei Deputaților.

„Îmi voi pune demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților mâine la ora 12:00. Voi face o declarație după", a precizat Ludovic Orban.

Fostul lider PNL Ludovic Orban a mai declarat că decizia preşedintelui de nominalizare a lui Dacian Cioloş pentru postul de premier este o cacealma care are ca efect prelungirea şi adâncirea crizei politice, precizând că Cioloş nu are nicio şansă să formeze o majoritate parlamentară. El a subliniat că soluţia ar fi fost desemnarea unui premier din partea PNL, altul decât Florin Cîţu. El a făcut apel la preşedintele Klaus Iohannis ”să revină cu picioarele de pământ”.

„Singura soluție pentru o majoritate este refacerea coaliției de guvernare PNL – USR – UDMR cu sprijinul minorităților. Era perfect la îndemână desemnarea unui premier PNL, altul decât Florin Cîțu, o persoană decentă, onorabilă, care să se bucure de încrederea partenerilor de guvernare. PNL a decis joi să se prezinte la Cotroceni cu Florin Cîțu. Vineri, PNL a schimbat mandatul și a decis să nu se ducă cu nicio propunere. Decizia ca PNL să nu se prezinte cu o propunere de premier a dus PNL în situația de a nu pune pe masa președintelui o posibilitate de desemnare a unui premier care are șansa să creeze o majoritate. Nici actuala conducere PNL nici alte formațiuni nu vor susține investirea unui guvern Cioloș. Nu pot să cred că președintele nu este conștient că Dacian Cioloș nu are nici o șansă. Această desemnare s-a produs din cauză că nici PNL, nici PSD nu s-au prezentat la consultări cu o propunere de prim-ministru. Este evident pentru orice om care cunoaște situația politică din România, că în ciuda bunelor intenții ale USR PLUS și Dacian Cioloș, desemnarea ca prim ministru a lui Dacian Cioloș nu ține cont de principiul loialității constituționale și desemnarea se face în persoana unui premier care are cu adevărat șansa formării unei majorități. Din păcate, decizia de ieri a președintelui este mai degrabă o cacealma, care nu numai că are ca obiectiv soluționarea crizei, ci are ca efect prelungirea crizei politice și guvernamentale și adâncirea crizei”, a mai spus Orban.


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.