Caz abominabil în Bihor. O contabilă a fost torturată, tâlhărită și batjocorită de copiii patronului în complicitate cu un subofițer ISU. Agresorii sunt progeniturile unui prosper afacerist, fost primar cu trei mandate


Caz abominabil în Bihor. O contabilă a fost torturată, tâlhărită și batjocorită de copiii patronului în complicitate cu un subofițer ISU. Agresorii sunt progeniturile unui prosper afacerist, fost primar cu trei mandate

Contabila unei prospere firme de construcții din Bihor a fost sechestrată, imobilizată, maltratată, batjocorită, tunsă și în final aruncată complet goală în curtea mamei sale de fiul și fiica patronului companiei angajatoare, în complicitate cu un subofiţer al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crişana. Motivul acestor atrocități ar fi o presupusă relație extraconjugală a contabilei cu patronul firmei, afaceristul Gavril Costa, fost primar al comunei Măgeşti vreme de trei mandate, în perioada 2000 - 2012, pe care l-ar fi despărțit de soția sa, mama celor doi agresori, Andrada (27 ani) şi Florin Costa (29 ani). Subofițerul implicat, Cătălin Butuc (31 de ani) este logodnicul Andradei Costa. Cazul este în prezent anchetat de Parchetul Militar, pe numele celor trei agresori fiind emise mandate de arestare pentru 30 de zile. 

Incredibila agresiune s-a produs vineri după-amiază în satul bihorean Ortiteag din comuna Măgeşti, într-un birou al firmei de construcţii patronată de Gavril Costa, fost primar al comunei Măgeşti vreme de trei mandate, în perioada 2000 - 2012. Afaceristul era bănuit de copii că ar avea o relaţie cu contabila, iar progeniturile fostului edil au decis să o pună la punct pe femeia care ar fi intervenit între părinții lor. „Pedepsirea” s-a întâmplat și cu ajutorul iubitului Andradei Costa, pompierul orădean Cătălin Butuc, fiul unei poliţiste şi al fostului şef al Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Bihor. 

Ebihoreanul relatează că cei trei agresori au chemat-o pe victimă la birou firmei de construcții sub pretextul că au nevoie de ajutorul ei, iar când a ajuns au umilit-o, au ţinut-o sechestrată vreme de aproape 8 ore, i-au luat telefonul, i-au pus un căluş în gură, au legat-o de mâini şi picioare cu curele, au dezbrăcat-o şi au tuns-o cu un aparat, tăindu-i şi genele şi sprâncenele, au bătut-o, iar în final au urcat-o într-o maşină şi au dus-o în sat la mama ei, aruncând-o în curtea imobilului. Abia aici, femeia, mamă a doi copii de 11 şi 18 ani, a reuşit să ceară ajutor, sunând la Poliţie. 

Victima a fost transportată la spital, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă şi la Serviciul Judeţean de Medicină Legală, având fractură la genunchi şi la coaste, traumatism cranian, vânătăi la nivelul gâtului, al mâinilor, dar şi pe corp. 

„Este de neconceput într-o societate civilizată să se întâmple aşa ceva. Doar nu suntem în vestul sălbatic. Nu mă interesează cine sunt, câţi bani au sau ce i-a determinat să facă o asemenea grozăvie. Nu ştiu şi nici nu mă interesează dacă a avut vreo relaţie cu tatăl lor. Chiar de ar fi aşa, nu sunt ei în măsură să facă ce au făcut. Au schinguit-o, i-au rupt coaste, i-au dislocat genunchiul, i-au spart capul, au strâns-o de gât. Nişte monştri!”, a declarat sâmbătă, pentru BIHOREANUL, soţul femeii agresate, revoltat de cele întâmplate.   

Cei doi sunt în divorţ, a mai spus bărbatul, astfel că atunci când şi-au văzut mama rănită, copiii l-au bănuit întâi pe el de cele întâmplate. „Au venit la mine plângând să mă întrebe ce am făcut. Ea e distrusă, a ajuns într-un asemenea hal că vrea să se spânzure. Copiii mei plâng din cauza unor nemernici”, a mai spus bărbatul. 

Acesta susţine că agresorii soţiei sale i-ar fi furat şi laptopul, dar şi o sumă mare de bani, pe care aceasta o păstra la serviciu din pricina neînţelegerilor din familie. 

Mama victimei, și ea în stare de șoc, povestește ce s-a întâmplat cu fiica sa: „au închis ușile, au tăiat hainele de pe ea, au dezbrăcat-o, au început să o lovească cu pumnii și picioarele”. / „Au zis hai să vă luați c**** și au deschis ușa de la mașină și era acolo chircită, în pielea goală, tunsă cheală și au prins-o unul de o parte, unul de alta și au venit și au aruncat-o aici în curte și au zbierat că să-mi fie rușine”.

„Din relatările persoanei vătămate s-a reținut că în cursul după amiezii din ziua respectivă, a fost solicitată să se prezinte la sediul societății comerciale din localitatea Ortiteag, jud. Bihor, la care este angajată în calitate de contabil, de către cei doi fii ai administratorului societății, numitul C.F. de 29 de ani și numita C.A. de 27 de ani, sub pretextul discutării unor probleme de serviciu. Ajunsă la sediu, cei doi, cărora li s-a alăturat și subofițerul B.C.F., de 31 de ani, logodnicul numitei C.A., au sechestrat-o în sediul societății pe durata mai multor ore, au legat-o de mâini și picioare, au exercitat multiple acte de agresiune fizică asupra sa, au umilit-o, i-au tuns porțiuni din părul de pe cap, au dezbrăcat-o iar apoi, au transportat-o cu un autoturism și au aruncat-o în curtea locuinței mamei sale din localitatea Măgești", arată un comunicat al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, 

„Din relatările victimei rezultă că cei trei agresori i-ar fi reproșat faptul că are o relație amoroasă cu administratorul societății, C.G., tatăl celor doi frați mai sus amintiți", se mai precizează în comunicat.

Foto: Agresorii

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.