SONDAJ: AUR profită de degringolada de pe scena politică. Ce scor electoral au PSD, PNL și USR


SONDAJ: AUR profită de degringolada de pe scena politică. Ce scor electoral au PSD, PNL și USR

Directorul Inscop Research, politologul Remus Ioan Ștefureac, a dat publicității miercuri un sondaj efectuat în perioada 15 - 27 septembrie 2021 care relevă intenția de vot în privința principalelor partide politice. PSD a ajuns la un scor de 35,4%, PNL și-a continuat scăderea până la 21,9%, în timp ce AUR și-a dublat scorul electoral, ajungând la 17,1%, iar USR a scăzut la 9,8%. 

"Intenția de vot a populației înainte de căderea Guvernului Cițu. Nu știm cum arată după trecerea moțiunii, dar putem să facem un exercițiu de imaginație. Cea mai relevantă măsurătoare va fi însă după ce se vor mai răcori puțin spiritele și emoțiile. Constatăm însă că AUR și-a dublat scorul față de alegerile de acum doar 9 luni. Este un ritm de creștere uriaș care pare încurajat în continuare de scenele din spațiul politic", a scris pe Facebook Remus Ioan Ștefureac.

Datele sondajului de opinie la nivel național au fost culese în perioada 15 – 27 septembrie 2021. Datele au fost culese prin metoda CAȚI (interviuri telefonice), volumul eșantionului multistadial stratificat fiind de 1204 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.8 %, la un grad de încredere de 95%. 

Sondajul a fost realizat la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group în cadrul unui proiect de cercetare sprijinit de The German Marshal Fund of the United States și finanțat de Black Sea Trust for Regional Cooperation prin True Story Project .

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.