Fenechiu dă semnalul refacerii USL: "Nu exclud un Guvern cu PSD". Reacția unui senator social-democrat


Fenechiu dă semnalul refacerii USL: "Nu exclud un Guvern cu PSD". Reacția unui senator social-democrat

După căderea Guvernului Cîțu pare că toate variantele sunt pe masă. Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a declarat marți seară, într-o emisiune la Antena 3, că nu exclude un nou Guvern USL în cazul în care nu se ajunge la vreo înțelegere între peneliști și USR. Ca reacție, senatorul PSD Daniel Zamfir, prezent în aceeași emisiune, a exclus momentan o asemenea posibilitate: "vreți să mă luați de nevastă și eu nu vreau".

Daniel Fenechiu: Eu nu aș exclude în contextul în care situația o impune un Guvern pe model german între cele 2 mari partide. 

Moderator: Deci nu ați exclude varianta unui Guvern cu PSD? 

Daniel Fenechiu: Nu. 

Moderator: Deci prima variantă e Guvern cu refacerea coaliției, a doua minoritar, iar a treia cu PSD. Ați accepta domnule Zamfir? 

Daniel Zamfir: Eu nu sunt atât de important ca domnul Fenechiu în PSD, dar ați avut ocazia să-l ascultați pe președintele partidului care a spus clar și răspicat "nu cu PNL!". 

Daniel Fenechiu: Domnul Ciolacu a spus că PNL are 2 decizii de a nu negocia cu PSD. 

Daniel Zamfir: Nu. A spus înainte "exclus să susținem un Guvern minoritar, exclus să intrăm la guvernare cu PNL". V-a și dat 2 exemple elocvente. Cum să intrăm noi, oricare dintre membrii PSD, să facem un Guvern cu Cîțu, cu Turcan? Nu avem cum să facem un Guvern cu voi, care ați fost absolut catastrofali în actul de guvernare. Dumneavoastră vreți să mă luați de nevastă și eu nu vreau. Nu înțelegeți că nu vreau? (...) Sunt foarte mulți de Raluca Turcan în PNL.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.