VIDEO. Stelian Muscalu părăsește Digi24, acuzând public că „presa mare este aservită” / „Voi lupta pentru o presă dreaptă, pentru o presă curată, voi lupta pentru o Românie normală”


VIDEO. Stelian Muscalu părăsește Digi24, acuzând public că „presa mare este aservită” / „Voi lupta pentru o presă dreaptă, pentru o presă curată, voi lupta pentru o Românie normală”

Unul dintre cei mai onești jurnaliști de televiziune, o voce puternică și pe Facebook unde postările sale critice la adresa clasei politice, adesea în contradicție cu politica postului tv pentru care a lucrat vreme de zece ani, primesc mii de aprecieri, Stelian Muscalu anunță că „proiectul Digi24 a luat sfârșit”. Într-un comentariu video în care nu detaliază însă motivele despărțirii de Digi24, Muscalu spune franc că presa „mare” este „aservită”. Realizatorul de televiziune mai spune că renunță la presă pentru a se dedica unui proiect ușor idealist: „salvarea României din ghearele celor care se înfruptă din ea”.  

Stelian Muscalu: 

„Am ținut să aflați de la mine faptul că proiectul Digi24 a luat sfârșit. (…) Astăzi sunt liber profesionist. Proiectul Digi24 pentru mine reprezintă trecutul, prezentul mă ajută să-mi pun cumva gândurile în ordine pentru că este foarte important ca în perioada pe care o traversăm să existe coerență între ceea ce gândim, ceea ce spunem și mai ales ceea ce facem. (…) Ce voi face în continuare? Sunt multe lucruri pe care am de gând să le fac. În primul rând aș vrea să mă asigur că cei doi copii ai mei vor putea să trăiască civilizat în această țară și că nu vor fi nevoiți să o părăsească. Îmi doresc foarte mult să pun umărul la asanarea României, nu exclud grupurile de oameni de afaceri, ong-uri, sunt deja o mulțime de grupuri care încearcă să salveze România din ghearele unor oameni care s-au obișnuit să se înfrupte din ea. (...)

Marea problemă e că, în prezent, presa mare este aservită...aici există un cerc vicios pentru că informațiile nu ajung, de cele mai multe ori, în mod corect și echilibrat vedem, o dată la patru sau cinci ani, că și votul oamenilor este cumva haotic. Tocmai din cauza faptului că în această zonă în care ar trebui să se transmită informații corecte care să deschidă mințile oamenilor și oamenii să poate lua decizii corecte, iată există o mare problemă. Avem o clasă politică extrem de nocivă, este ca un cancer care s-a întins și a atins și presa. Când vom reuși să scăpăm de cancer și vom avea o presă curată, atunci lucrurile ar putea să se îndrepte...Am foarte multe emoții pentru că astăzi v-am anunțat că ies din presă după 25 de activitate, după 10 ani de activitate la Digi. (...)

Am să mă lupt, nu dezertez, niciodată, am la dispoziție în principiu cam zece ani de zile ca să mă alătur celor care vor să facă din țara asta una normală în care copiii mei să trăiască civilizat. Dacă nu voi reuși, voi sta și voi privi cum copiii mei părăsesc această țară. Voi lupta pentru o presă dreaptă, pentru o presă curată, voi lupta pentru o Românie normală”.  

Stelian Muscalu a început colaborarea cu Digi 24 în 2011, unde a realizat unele din cele mai cunoscute emisiuni economice din zona programelor tv - „Business Club” și „Jurnal economic”.  


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.